11 éves gyereket zsarolt egy fiatalkorú lány Debrecenben

Fotó: Kiss Lóránt

A letartóztatásban lévő lány ellen a Debreceni Járási Ügyészség zsarolás miatt nyújtott be vádiratot. A fiatal pénz átadására kényszerítette a 11 éves sértettet.

A fiatalkorú lány 2023. október 17-én, délután, Debrecen az egyik villamosmegállóban tartózkodott, ahol látta, hogy egyedül érkezett a 11 éves sértett. A vádlott elhatározta, hogy pénzt szerez tőle akár halálos fenyegetéssel is. Odalépett a sértetthez és pénz átadására szólította fel. A gyermek nagyon megijedt, de közölte, hogy nincs nála pénz.

Ezután a fiatal felszólította a sértettet, hogy 2023. október 21-én, 19 órára menjen az általa megjelölt debreceni helyszínre és vigyen neki 20.000 forintot, mert ha ellenszegül, akkor késsel leszúrja.

A megfélemlített sértett nem mert felszállni az időközben a megállóba érkező villamosra, hanem elindult gyalogosan és telefonon hívta fel a szüleit, akiknek elmondta a történteket.

A gyermek az édesanyjával a megbeszélt időpontban elment a megadott helyszínre, ahol a sértettet már várta a fiatalkorú. A lány odament a sértetthez és kérte tőle a 20.000 forintot, ekkor a gyermek közölte, hogy csak 1.000 forintot tudott hozni. A vádlott a bankjegyet kivette a kezéből és felszólította arra, hogy egy hét múlva 20.000 forintot hozzon, majd elment a helyszínről.

A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei ezután röviddel a helyszín közelében a vádlottat elfogták.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlott javítóintézeti nevelését és 1.000 forint összegben vele szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

Exit mobile version