Fesztiválpénz: drágul a Sziget

Nyolcvanezres hetijegy, 18 ezres napijegy. Megéri?

Nyolcvanezer forintos hetijegyet kínálnak az idei Sziget Fesztiválra – írja a Népszabadság. Ennyit azoknak kell fizetniük, akik a helyszínen vásárolnak, az elővételes hetijegy most még 72 ezer forint. A helyszíni napijegyek 16 ezerről 18 ezer forintra drágulnak.
A szervezők ígérete szerint az idei áremelésből származó többletbevételt teljes egészében a programkínálat fejlesztésére fordítják.
– A lemezpiac összeomlása őrült licitversenyt okozott a fesztiválszervezők körében, és gyorsan elszaporodtak a fesztiválok is. A zenekarok ugyanis az élő koncertekből akarnak megélni, és a legnagyobb sztárok nem adják olcsón magukat. Van, akinek a gázsija évről évre 30-50 százalékkal nő, de a duplázódó-triplázódó fellépti díjra is van példa – mondta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője.
A tavalyi 415 ezer látogatóval rekordot döntő fesztivál a bevételét a látogatószám növelésével már aligha tudja érdemben emelni, már csak azért sem, mert a rendezvény csúcsra járatott, a bővüléshez újabb kempingterületek kellenének, de ez nem lehetséges. Ezért az egyetlen járható útnak a belépők árának emelése bizonyul. 

Exit mobile version