Akadémián épül a DVSC női kézilabdacsapatának jövője

A 2020/21-es szezonban is DVSC SCHAEFFLER néven szerepel a Loki női kézilabdacsapata – adta hírül a klub internetes oldala.

A DVSC-nél folyó utánpótlás nevelő munka eredményeként Debrecen is bekerült a 303/2019. (XII.12.) Korm. rendelet által meghatározott akadémiai rendszerbe.

„A már működő koedukált Nemzeti Kézilabda Akadémia mellett területi alapon, három helyen létesül női akadémia, Budapesten, Győrben és Debrecenben – fogalmazott Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Debrecenben a DVSC Kézilabda Kft.-t kérték fel a feladatra, s első lépésben úgynevezett hármas típusú, azaz csak szakmai feladatokat ellátó akadémia indul. Célunk, hogy olyan elitképzést valósítsunk meg, hogy Kelet-Magyarország kiemelkedő központja legyen az akadémia, amely a 15-19 éves korosztály képzésével foglakozik majd. Fontos lesz az együttműködés a Debreceni Sportcentrummal, illetve a térség bázisaival. Március 19-én a Hódosban tartjuk az első akadémiai kiválasztót, amelyen célzottan olyan játékosokat keresünk, akik részt vehetnek a minőségi képzésben.”

„Debrecen pozíciói rendkívüli mértékben megerősödnek, hiszen labdarúgásban és kosárlabdában is hasonló akadémia került a városba – fogalmazott Dr. Papp László Debrecen polgármestere. –  Megvan a megfelelő forrás és infrastruktúra, hogy a legmagasabb szinten végezhessük az utánpótlásképzést Debrecenben, ahol jelenleg is 350 lány kézilabdázik. Első körben a saját tehetségekre kell építeni, de fel kell építeni azt a rendszert, amely debreceni és magyar kézilabda számára ad tehetségeket. A Hódos kapacitásának bővítésével még optimálisabb lehet a helyezet, ehhez a TAO-pályázaton nyert pénz mellett a város biztosítja az önrészt. A kézilabda jelenleg Debrecenben a legsikeresebb sportág, amely jó irányba halad. Ehhez kell az a háttér, amit a SCHAEFFLER-csoport biztosít, hiszen stabil és kiszámítható a helyzet. Az a professzionális vállaltirányítási modell, amely a SCHAEFFLER-nél működik egyre inkább teret nyert a DVSC Kézilabda Kft–nél is.”

A SCHAEFFLER Csoporttal példaértékűen és eredményesen működő szponzori szerződést a felek a 2020/21-es szezonra is megkötik. Ez lesz az együttműködés harmadik szezonja!

„Néhány évvel ezelőtt egy kis lépéssel kezdődött az együttműködés, azóta egyre inkább elmélyült a kapcsolat. olyan támogatást kapunk, amely megteremti a hátteret, s amely az akadémiai rendszerben is hasznosítható. Ennek reményében hosszabbítjuk meg a szerződést, így a következő szezonban is DVSC SCHAEFFLER néven indulnak csapataink” – mondta el Ábrók Zsolt a szponzori szerződés aláírása előtt.

„Olyan klubot szerettünk volna találni, amelynek vannak tradíció és amely debreceni – fogalmazott Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője. – De a kapcsolatunk több mint szponzoráció. Fiatal, agilis csapatunk van, amely folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően az elmúlt kilenc év legsikeresebb szezonját produkálhatjuk. Jó irányba tart a csapat és a klub, de még az út elején járunk. Látjuk, hogy hova szeretnénk eljutni és reálisak az elképzeléseink. Célunk, hogy a DVSC SCHAEFFLER olyan márka legyen, amelyhez öröm tartozni.”

További friss infók a csapatról:
Bulath Anita befejezi pályafutását!
Német válogatott kapust igazoltunk!
Alekszandra Vukajlovics a DVSC SCHAEFFLER-BEN folytatja!

(dvsckezilabda.hu)
 

Exit mobile version