Átadták az M35-ös autópálya és a 354-es főút kibővített csomópontját

Fotó: Papp László/Facebook

A csomópont új formájában megteremti a gyors és egyben biztonságos közlekedés feltételeit, közvetlenül garantálja a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet mindkét irányból történő elérését.

Az északnyugati elkerülő út csomópontjának szerdai átadójánPapp László, Debrecen polgármestere a beruházással kapcsolatban elmondta: Ez a csomópont a következő években a régió egyik legjelentősebb gazdasági övezetének közlekedési kiszolgálását fogja biztosítani. Fontosnak tartom kiemelni azonban, hogy az Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó közlekedési fejlesztéseket nemcsak az iparterület érdekében terveztük meg. Ezek a fejlesztések jelentős mértékben kapcsolódnak be a város általános közlekedési rendszerébe. A keletről érkező forgalom mind a város, mind pedig az iparterület irányába történő elvezetését tudja biztosítani.

Fotó: Papp László/Facebook

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón kiemelte: A jelen beruházás párjaként emlegetett Józsai csomópont már 75 %-os készültségben van, így néhány hónap múlva azt is sikeresen átadhatjuk a forgalomnak. A 33. sz. főút megindult kivitelezése mára már a látványos munkavégzés fázisába lépett. A hozzá tartozó 2 km-es szakasz közbeszerzési eljárása már a bírálati státuszban van. Ezekkel a beruházásokkal párhuzamosan haladunk előre és ha néhány év múlva visszatekintünk a teljes folyamatra, akkor látni fogjuk, hogy a városi közlekedés szempontjából, részben pedig ipari-kereskedelmi-turisztikai szempontból is meghatározó szerepet játszanak ezek a fejlesztések.  

Fotó: Papp László/Facebook

A NIF Zrt közleményben tudatta azt is, hogy a térségbeli beruházások indokoltságát az is jelzi, hogy a megnövekedett tranzitforgalom lebonyolítása és a közvetlen autópálya kapcsolat megteremtése érdekében a 354. sz. főút csomópontjával egyidejűleg Debrecen-Józsa térségében is új különszintű csomópont épül, amely a tervezett Ipari park északról való megközelítését szolgálja majd az M35 autópálya 32+650 – 33+800 km szelvényei között. A józsai csomópont átadására előreláthatólag nyár elején kerül sor.

Forrás: NIF Zrt.

Exit mobile version