Az én Eb-m – Csak semmi pánik!

Véget ért a számolgatás, tegnap este a grúzok – pardon, georgiaiak, de akkor romániaiak, szlovákiaiak, szerbiaiak, stb? – legyőzték Portugáliát, ezzel nem kerültünk be a négy legjobb harmadik mezőnyébe, azaz nem játszhatunk a nyolcaddöntőben a labdarúgó Eb-n. Kár lenne portugál, vagy angol összeesküvést, szégyent és hasonlókat emlegetni, csak annyi történt, hogy a mai futballban mindenki annyit ad ki magából, amennyit feltétlenül szükséges. Ezért is vált nézhetetlenebbé a foci. Ez van.

Ha sikerült volna beszuszakolni magunkat a legjobb tizenhat közé, akkor még minumum egy meccsünk lett volna a tornán, ennek szurkoltunk, végül hiába. Így hazatér a magyar labdarúgó-válogatott, vannak, akik meg ennek örülnek kéjesen, bár szerintem ez elég gyér gyönyör.

Annyi történt, hogy a mieink nagyjából hozták azt, amire reálisan számítani lehetett. 3-4 pont volt előzetesen remélhető tőlük, noha a játékuk hagyott kívánnivalót maga után, azért körülbelül ott van a helyünk ebben a csoportban. Ez a két vereség és egy győzelem közel van a valósághoz a német, svájci és skót ellenfelek között. Ha elég lett volna a továbbjutáshoz, akkor sem több ez a teljesítmény, és így sem kevesebb, hogy számunkra itt véget ért az Európa-bajnokság. Előző esetben sem kellett volna lovaggá ütni őket, utóbbi esetben sem kell szétzavarni a csapatot.

A nyomozó Ötvös Csöpit alakító Bujtor István szavaival: csak semmi pánik, uraim!

Exit mobile version