Díjazottak a 32. Debreceni Tavaszi Tárlaton

Fotó: Kiss Lóránt

Az ötfős szakmai zsűri által válogatott kiállítási anyagba 51 művész 65 alkotása került be, akik között a tárlat támogatói 10 különdíjat osztottak ki.

A Debreceni Tavaszi Tárlat idén festészeti alkotásokkal és plasztikákkal várja a látogatókat a Bényi Galériában egészen június 20-áig.

Íme a díjak és a díjazottak:

Az idei bizottságban helyet kapott Baksai József Munkácsy Mihály-díjas képzőművész és a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, Verebes György Munkácsy Mihály-díjas, Magyarország Érdemes Művésze díjjal kitüntetett festőművésze, a Szolnoki Művésztelep vezetője, továbbá a Magyar Festészet Napja elnöke, Vizi Katalin a MODEM ügyvezető igazgatója, Szoboszlai Lilla művészettörténész és Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kulturális referense, valamint Tamus István grafikusművész, a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének elnöke, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Hajdú- Bihar vármegyei területi titkára. 

„(…) a térség a művészeiben él, hiszen, ha elszármazottak is az alkotók, mégis magukra vették ennek a tájegységnek a hangulatát. (…) Az ilyen, szemleszerű kiállítások létfontosságúak a művésztársadalom számára. Nagy intézményekben kurátori kiállításokban gondolkodnak, és tematikus tárlatra kapnak meghívást a művészek, ami igazán jó dolog. Mégis, ami most itt történik, az egy nagyon jelentős információcsere: itt történik az emberi kapcsolatok életben tartása, vagy akár megteremtése is, mely az alkotómunkához egy nagyon nagy muníciót képes hozzáadni.”

mondta Verebes György a kiállítás kapcsán.

A 32. Debreceni Tavaszi Tárlat 2023. május 21. és június 20. között látogatható a Bényi Galéria nyitvatartási idejében.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Exit mobile version