Döbbenetes történetek Hajdú-Biharból: a szomszédnő és a fodrász

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A vádlott 2017 márciusában költözött egy debreceni társasházba, ahová a sértett és családja, férje és három lánya 2017 májusában költözött. A nő napi rendszerességgel megjelent a sértett lakásánál, ahová megkérdezése nélkül ittas állapotban bement és hiába kérték, hogy távozzon, ő nem ment haza. A vádlott a sértett kiskorú lányát odaköltözésüktől kezdve állandó jelleggel szidalmazta roma származása miatt. A szomszédnő folyamatosan fenyegette az egész családot, és megöléssel fenyegette őket – tartalmazza a vád.

A 49 éves nő 2017 novemberében ittas állapotban ismét bement a nyitva hagyott ajtón keresztül a sértett lakásába, ahol a kiskorú lányt ismét szidalmazta. A kislány ijedtében édesanyjához menekült, eközben a vádlott őt kétszer fejen ütött, majd a lakásból távozott. Másnap este a vádlott újra bement a sértettek lakásába, ahol a kiskorú lányt meglátva őt a származása miatt megint becsmérlő szavakkal illette, majd ököllel hátba vágta. A vádirat szerint a sértett az ütéstől a földre esett, majd a konyhában tartózkodó édesanyjához sietett. Aznap a vádlott visszament a lakásba, ekkor azonban a kislány édesapja erőteljesen rászólt a nőre, hogy hagyja el az ingatlant. A férfi feleségében a régóta tartó fenyegetések és a vádlott agresszív magatartása egyre komolyabb félelmet keltettek, ezért a nyomozó hatósághoz fordult.

A Debreceni Járásbíróság tárgyalást tart annak a két vádlottnak az ügyében is , akik ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint 2018. május 29-én a sértett hajvágó géppel megnyírta egy kiskorú ismerőse haját. A frizura nem tetszett a kiskorú 19 éves testvérének, az I. r. vádlottnak, aki felháborodásának hangot is adott. A kiskorú testvérei az I. r. és a II. r. 17 éves vádlott másnap 8 óra körül bementek a hajdúhadházi általános iskolába, majd az osztályterembe matematika óra közben berontva kérdőre vonták a sértettet a testvérük hajának megnyírása miatt. Az órát tartó tanár rászólt a két vádlottra és kiküldte őket a teremből, azonban az I. r. vádlott odalépett a kiskorú sértetthez, akit megöléssel fenyegetett, majd ököllel többször megütött. Eközben II. r. vádlott társát figyelemmel kísérte és a bántalmazásra biztatta. A tanár ismét felszólította a vádlottakat a tanterem elhagyására, illetve megpróbálta arrébb tolni I. r. vádlottat a sértettől – fogalmaz a vád.

A tanterembe érkezett ekkor a testnevelő tanár és az igazgató-helyettes, akik nyomatékosan felszólították a vádlottakat, hogy távozzanak az iskolából, ekkor az I. r. vádlott az igazgató-helyetteshez lépett, akinek a felkarját két kézzel megragadta, majd eltolta, közben hangosan kiabált, mert ő szerette volna a hajnyírásból eredő konfliktust rendezni. Az I. r. és II. r. vádlottakat végül kitessékelték az iskolából és értesítették az esetről a rendőrséget. A vádirat szerint a kiskorú sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg az igazgató-helyettes nem sérült meg.

Exit mobile version