Elhunyt Balázs-Piri Krisztina

Photo by Joshua Sukoff on Unsplash

Hosszú betegség után, 79 évesen meghalt Balázs-Piri Krisztina újságíró, a Meglepetés, a Beau Monde és a Praktika magazin egykori főszerkesztője, a Sanoma Médiaakadémia vezetője, a Nők Lapja és különszámai rendszeres szerzője, a Central Média külsős munkatársa – halálhírét a Nők Lapja közölte.

Krisztina évek óta küzdött súlyos betegséggel, de mindig felülkerekedett az egészségügyi problémáin – vagy legalábbis azt hittük… Szenvedéllyel írta cikkeit. Legutóbb a Nők Lapja Korona című különszámba adta le kéziratait, és amikor arra kértem, hogy írjon még egy anyagot, azt mondta, most inkább a gyógyulásra fordítaná az energiáját. Aggódtunk érte, de nem mondtuk neki. Ahogy ő sem panaszkodott nekünk

írja a noklapja.hu-n az elhunyt újságíró egyik munkatársa, Eszes Andrea.

A budapesti Veres Pálné Gimnáziumban tanult, az ELTE magyar-orosz szakán végzett, kiválóan megtanult franciául. A Világ Ifjúságánál kezdett dolgozni, később a VNU és a Sanoma majd a Central munkatársaként, a Beau Monde és a Praktika magazin főszerkesztőjeként és a Sanoma Médiaakadémia vezetőjeként is helyt állt; nyugdíjba vonulása után rendszeresen publikált a Nők Lapja Évszakokba, a Nők Lapja különszámaiba és a hetilapba is.

Két gyereke gyászolja, Judit és András. Férjét, Gombár Józsefet hosszú házasság után nemrégiben elveszítette.

Forrás: Média1 és Nők Lapja

Exit mobile version