Próbáljátok ki bátran, garantáltan közönség kedvenc lesz ez a könnyed epres finomság!
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 25 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 50 dkg natúr krémsajt
- 3 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 nagyobb maréknyi eper
- 1 csomag epres tortazselé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A kekszet finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a fahéjat és a gyömbért. Összegyúrjuk, majd a nedves homok állagú morzsát egy 23-25 centis kapcsos tortaformába alaposan lenyomkodjuk.
Készen is van a tortánk alapja, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sajtkrémet.
A jól behűtött krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadunk 2-3 evőkanál citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel 2-3 percig keverjük, majd hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt, és tovább verjük, amíg könnyű és habos állaga lesz.
A keveréket a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük.
A zseléhez a vizet a vaníliás cukorral és a tortazselével kézi habverővel simára keverjük, majd egy kis forralóban tűzre tesszük, forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve, időnként megkeverve hagyjuk kicsit hűlni.
A torta tetején elrendezzük az előre előkészített epret, majd egyenletesen rálocsoljuk a zselét. Hűtőbe téve 3-4 órát hagyjuk pihenni, hogy a sajtos és a zselés réteg is tökéletesen összeálljon.
Jó étvágyat kívánunk!
Fotó és recept forrás: cookta.hu
Hozzászólások