Folytatódik a szappanopera: Djokovics már edz a Grand Slam-viadalra

Hétfőn még biztosan nem dől el, hogy részt vehet-e a jövő héten kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon a világranglistát vezető Novak Djokovics, akinek fellebbezését elfogadta az ausztrál szövetségi bíróság, így a 20-szoros Grand Slam tornagyőztes szerb játékos visszakapta a vízumát – írja az MTI. Tegyük gyorsan hozzá, hogy jelen állás szerint.

Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter hétfőn biztosan nem dönt Djokovicsról, a következő napokban viszont neki van lehetősége arra, hogy kiutasítsa a szerb sztárt az országból.

A 34 éves teniszező a bíróság döntése nyomán elhagyhatta a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre. A törvényszék a hétfői ítéletét azzal magyarázta, hogy a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása „indokolatlan” volt.

A szerb sztár ma délután már egy olyan képet osztott meg közösségi oldalán, amelyen a Rod Laver Arénában edz és készül a jövő hétfőn rajtoló Grand Slam-viadalra.

Djokovics szerdán érkezett Melbourne-be, majd a repülőtéren egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy nincs beoltva koronavírus ellen, bár a viadalon ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert „nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat”.

Az ausztrál nyílt bajnokság kilencszeres győztesének ügye nagy vihart kavart világszerte, ráadásul Belgrád és Canberra diplomáciai vitába bonyolódott miatta.

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovics november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.

Djokovics korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett. Különengedélyének híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, míg a vele Melbourne-ben történteket Szerbiában fogadta óriási felháborodás.

(MTI/HP)

Exit mobile version