Hajdúszoboszlón is találtak koronavírusost

Ma este kaptam a hivatalos értesítést, hogy megvan az első pozitív koronavírus teszt Hajdúszoboszlón – írta Facebook-posztjában vasárnap Czeglédi Gyula, a fürdőváros polgármestere.

Három fiatal március 16-án érkezett haza Ausztriából, hazaérkezésüket követően önkéntes karanténban tartózkodtak. Egyikőjük esetében felső légúti panaszok jelentkeztek, ezért a tegnapi napon a mintavétel megtörtért, melynek eredménye pozitív lett. Az eddig önkéntes karantén után hatósági, járványügyi elkülönítés elrendelésére került sor. A másik két személy esetében járványügyi megfigyelést rendeltek el.

A polgármester Információi szerint az érintettek senkivel nem érintkeztek. Az érintettek egyike sem hajdúszoboszlói lakos, az önkéntes karantén céljára egy lakást béreltek a városban. 

Győrben a jegyző lett beteg.

– Hétvégén elrendeltem a győri Városháza soron kívüli takarítását és fertőtlenítését. Győr Megyei Jogú Város jegyzőjének koronavírustesztje pozitív lett. Jegyző úr állapota tünetmentes, kórházi kezelést nem igényel, otthonában gyógyul. Az esetet jelentette Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, akik a kontaktok felkutatását és ellenőrzését megkezdték – közölte vasárnap este Facebook-bejegyzésében Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki azt is leírta, hogy őt is tesztelték koronavírusra, a vizsgálat eredményét hétfőn kapja meg.

Exit mobile version