Három hajdú-bihari rendőrt vádolnak korrupcióval

Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség/ YouTube

Gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség három hajdú-bihari rendőrt, mert egy mezőgazdasági vállalkozó kérésére, ellenszolgáltatás fejében nem ellenőrizték a szabálytalanul körbálát szállító teherautóját – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében. A nyomozó főügyész által ismertetett tényállás szerint:

a mezőgazdasági vállalkozó márciusban azzal kereste meg rendőr ismerősét, hogy teherautójával a közlekedési szabályok megsértésével – a jármű leengedett oldalfalaival – nagy mennyiségű körbálát akar a tanyájára szállítani. A férfi azt kérte a rendőrtől, intézze el, hogy a rendőrjárőrök ne ellenőrizzék, ne büntessék meg szabálysértés miatt. A rendőr cserébe azt kérte, hogy a férfi teherautójával tíz köbméter földet fuvarozhasson.

Videó: Magyarország Ügyészsége

A rendőr a megbeszélteknek megfelelően a szállítás előtt felhívta a szolgálatot ellátó járőröket, hogy ne ellenőrizzék a járművet. Ezután szólt a vállalkozónak, hogy indulhat, a teherautót pedig másnap- az alku szerint- használta a föld szállítására.

Keresztes Imre nyomozó főügyész közlése szerint a három rendőr és a vállalkozó ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség munkatársai a megyei rendőr-főkapitánysággal együttműködve pénteken több helyszínen is megjelentek, majd kihallgatták a gyanúsítottakat.

Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

A nyomozást hivatali vesztegetés elfogadása mellett más bűncselekmény miatt is folytatják.

Exit mobile version