Hat megye rendőrei fognak össze a tanyákon élők biztonságáért

A Hajdú-Bihar, a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Pusztán Hatan Újratöltve – avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért címmel, egyedi pályázat keretein belül – folytat bűnmegelőzési tevékenységet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.

A projekt keretében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. június 19-én Debrecenben tartott rendezvényén Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar  megye rendőrfőkapitánya beszédében kiemelte, hogy a bűnmegelőzésben a rendőrök egyik kiemelt, stratégiai partnere a polgárőrség. Az együttműködésnek köszönhetően a megye prevenciós szakemberei és a polgárőrség szélesebb körben tudnak kapcsolatot tartani a tanyák, külterületek lakosaival.

A rendezvényen részt vett Dr. Hatala József nyá. r. altábornagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől átvehette a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács hozzájárulásával biztosított 330 darab nyeregalátétet, amelyek a megyében szolgálatot teljesítő lovas polgárőrök munkáját segítik.

(police.hu)

Exit mobile version