Hazai pályán kezdi a rájátszást a DEAC kosárlabdacsapata

Szombat este 18 órakor megkezdődik a Tippmix Férfi NBI/A csoport rájátszása – írja a kosarlabda.deac.hu. Kovács Adrián tanítványai a negyeddöntő első mérkőzésén saját pályájukon, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban fogadják az Alba Fehérvár gárdáját.

A debreceni kosarasoknak nem volt sok idejük megünnepelni ezüstéremmel záruló kupaszereplésüket, hiszen a hétvégén újabb komoly erőpróba vár rájuk. A történelmi szezont futó cívisvárosi együttes fennállása első playoff-párharcára készül, ellenfele az Alba Fehérvár alakulata lesz a legjobb nyolc között. Polyák Lászlóék eggyel Vojvoda Dávidék előtt, a negyedik helyen zárták az alapszakaszt, így megszerezték a pályaelőnyt, ami akár döntő jelentőségű is lehet a végelszámolásnál. Igaz, a két csapat idén nem sokat törődött a pályaválasztó kilétével, miután a felek mindkét egymás elleni bajnokiján vendégsiker született.

Ami az esélyeket illeti, rendkívül kiélezett csatára van kilátás, a két klub közel azonos játékerőt képvisel. Jelen pillanatban úgy tűnhet, hogy a DEAC várhatja egy hajszállal kedvezőbb előjelekkel a párharcot, miután a mieink a bajnokságban és a kupában is teljesítették az eddigi elvárásokat. A fehérvári szimpatizánsok számára az alapszakasz ötödik pozíciója némileg csalódást keltő lehet, főleg annak tükrében, hogy Forray Gábor alakulatát a szezon előtt a szakértők egyöntetűen az élmezőnybe várták. Ettől függetlenül a kék-fehérek bombaerős kerettel rendelkeznek, így továbbra is joggal pályázhatnak az előkelő év végi helyezések egyikére.

Molnár Márton számára különösen pikáns a negyeddöntő párosítása, hiszen a válogatott magasember az elmúlt nyáron pont a királyok városából igazolt a Hajdúságba. A center az első ütközetnek kiemelt jelentőséget tulajdonít.

„Úgy gondolom, hogy az alapszakasz eredményeiből a rájátszásban nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, pláne, hogy a bajnokik során mindkét csapatnak voltak gondjai. Szoros csatákra számítok, így nagyon fontos, hogy hazai pályán győzelemmel kezdjünk, és ezzel úgymond megüzenjük az Albának szándékainkat. Vojvoda és Davis semlegesítése kulcsfontosságú lesz, de a többiekre is maximálisan oda kell majd figyelnünk. Ha olyan minőségben tudunk védekezni, mint a Magyar Kupa küzdelmei során, biztos vagyok benne, hogy hatékonyak leszünk támadásban is, és ki fogjuk tudni használni helyzeteinket” – nyilatkozta a 27 esztendős játékos.

A rájátszás menetrendje:
április 17. DEAC – Alba Fehérvár 18:00 (Tv: Debrecen TV, MindiGo Sport)
április 20. Alba Fehérvár – DEAC 17:00
április 23. DEAC – Alba Fehérvár 18:00
április 26. Alba Fehérvár – DEAC 17:00 (ha szükséges)
április 28. DEAC – Alba Fehérvár 18:00 (ha szükséges)

Forrás és fotó: kosarlabda.deac.hu

Exit mobile version