Indul a mesekönyvgyűjtő-akció

Amikor odakint dideregve bújunk nagykabátunkba, és futunk mindennapi teendőink után, vágyakozva gondolunk arra, milyen jó is lenne bevackolni magunkat a melegbe, és kezünkben egy izgalmas könyvvel önfeledten elmerülni egy másik világban. Hiszen jó dolog időnként kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből, és újabb reményekkel szembenézni a ránk váró nehézségekkel. Menedéket jelenthet ilyenkor egy könyv, amely izgalmas történetével elvarázsolja az olvasót és hallgatót egyaránt – ezzel a szlogennel indul útjára Debrecenben a KöSzi, azaz KönyvSziget újabb kezdeményezése – amelyhez most a Vojtina Bábszínház is csatlakozik -, hogy a felnőtteknek szóló, a Csokonai Színház melletti Ady parkban található felnőtt közösségi könyvespolc mellett legyen a városban egy gyerekek számára kialakított, ingyenes könyves tér is.

A KöSzi lelkes csapata a gyerekeknek szóló közösségi, azaz oda bárki által betett, s onnan ingyen elvihető könyvespolcát a Kék Erdő Alapítványnak is otthont adó nagyerdei villában, a Komlóssy út 54. szám alatt tervezi megvalósítani. A Kék Erdő Alapítvány azért jött létre, hogy segítse azokat a családokat, ahol a gyermek szenzoros feldolgozási zavarral küzd, tehát érzékelési rendellenességgel él. A délelőtti tanulóköreiben inkluzív mindennapi oktatást biztosít magántanulóknak, befogadva SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerkőcöket (autista, szenzoros, tanulási nehézségekkel küzdők stb.), a délutáni szakkörei pedig bárki számára nyitottak. Hamarosan ide is, itt is lehet majd hozni, vinni, olvasgatni könyveket.

Ennek ötletén felbuzdulva, a Vojtina Bábszínház munkatársai szeretnének ennek a gyerekeknek szóló könyvespolcnak a kezdő könyvkészlete összegyűjtésében segíteni. Ezért arra kérik a hozzájuk érkezőket, hogy ha tehetik, egy mesekönyv felajánlásával tegyék színesebbé a gyermekek mindennapjait.

A felajánlott könyvek lehetnek újonnan vásároltak, vagy megkímélt állapotú használtak is, a lényeg, hogy örömet szerezzenek. A felajánlásokat december 9-éig (vasárnapig) várják a bábszínház portáján, hétköznapokon 8-17 óra, szombaton és vasárnap pedig 9-12 óra között.

A Vojtina Bábszínház munkatársai az így összegyűlt mesekönyveket december 13-án (csütörtökön) 13.00 órakor a Kék Erdő Házban adják át a főszervezőknek.

Gyürky Katalin

Exit mobile version