Jönnek az összecsukható iPhone-ok és iPad-ek?

Az Apple egy új típusú OLED-képernyőt fejleszt, amely a dél-koreai TheElec szerint bizonyítja azt, hogy hamarosan megjelenhetnek összecsukható iPhone és iPad eszközök. 

Az igazán nagy áttörés az, hogy a panelen nincs polarizáló réteg, amelyet jelenleg néhány hagyományos összecsukható kijelzőnél használnak. Ugyanezt a polarizáló nélküli kijelző technológiát használja a Samsung Galaxy Z Fold3 az Eco²OLED típusú kijelzőjében. Az Apple hasonló megközelítést fontolgat a saját összecsukható eszköze esetében is.

összecsukható iPhone

Ugyan a polarizátorréteg eltávolítása vékonyabb összecsukható kijelzőt eredményez, de ennek hatására némileg romlik a láthatóság és a csúcsfényerő. Ennek folyományaként a gyártók kénytelenek növelni a kijelző energiafogyasztását annak érdekében, hogy növeljék a fényerőt, ami jelentősen csökkenti a panelek élettartamának idejét. Ming-Chi Kuo neves Apple-szakértő szerint az összecsukható iPhone még évekre van attól, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön és 2025. előtt ne is számítsunk a megjelenésére.

Forrás: GSMArena


Kövesd a legfrissebb telekommunikációs híreket a tech rovatban!

Exit mobile version