Kegyetlen módon ölte meg csecsemőjét a fiatal lány, 4 év börtönt kapott

helsinki.hu

A Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára Fórizs Ildikó elmondta, hogy az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, ami jogerős.

nlc.hu

A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatal férfival, tőle teherbe is esett, azonban a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. A fiatal lány titkolta terhességét, orvoshoz sem járt. Szülei sem tudtak róla, hogy gyermeket vár. 2023 februárjában a szülés azonban megindult, és a lány a házuk udvarán egy egészséges kislánynak adott életet. A szülés után elvágta a köldökzsinórt, kegyetlen módon wc-papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.
A szülei azonban észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították, hogy egy gyermeknek adott életet nem sokkal előtte. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére is meghalt.

Exit mobile version