Készíts lazac salátát!

Otthon vagy már több hete? Valami különlegesre vágysz? Hoztunk nektek egy szuper finom receptet a debreceni Leroy étterem ajánlásával!
 
Narancsos lazacsaláta sült édesköménnyel
 
Hozzávalók két főre:

 
 
 
Elkészítés:
 
A lazacfilét felkockázzuk kb. 1×1 cm-es kockákra, és meghintjük egy csipetnyi sóval. Hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat, illetve 1 dl frissen facsart narancslevet, óvatosan összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük kb. 2 órára. Majd kivesszük a pácból, lecsepegtetjük és kevés olívaolajon hirtelen megpirítjuk.
A salátákat előkészítjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az édesköményt vékony szeletekre vágjuk, teflon serpenyőben, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük és hozzáadjuk a salátalevelekhez, az édesköményhez és a feldarabolt uborkához.
 
Elkészítjük a dresszinget: 1 evőkanál olívaolajhoz hozzákeverjük a 0,5 dl narancslevet, az 1 teáskanál szójaszószt és a 0,5 teáskanál rizsecetet. A kész dresszinggel meglocsoljuk a salátát, és a tetejére helyezzük a kész pirított lazacot.
 
Jó étvágyat!
Exit mobile version