„Kiváló Kutatási Infrastruktúra” a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem több kutatóegysége is felkerült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal top 50 hazai kutatási infrastruktúrával rendelkező kutatóhelyeit felsorakoztató listájára.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) országos felmérésének célja a legjobb hazai kutató egységek azonosítása volt. A díjazottak között szerepel a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrár és Élelmiszer Innovációs Debreceni Egyetemi Kutatási Infrastruktúrája. Stündl László, a kar dékánja adta át az elismeréseket a klaszterben résztvevő egyetemi kutatóegységek vezetőinek és szakembereinek január 10-én a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Nagytanácstermében.

Stündl László kiemelte, hogy ezt az elismerést nemzetközileg is kiváló, jól látható munkával, eredményekkel lehet kiérdemelni. A most díjazott kutatások között van olyan, ami mögött több mint tizenöt év munka van.

A „Kiváló Kutatási Infrastruktúra” tanúsítvány révén a tudományos központok jogosultak a „Kiváló Kutatási Infrastruktúra” cím használatára. A szervezetek bekerülnek az innovációs hivatal adatbázisába, amely így segíti a kutatóegységek széleskörű nemzetközi láthatóságát és kapcsolatépítését.

Exit mobile version