Kívánságlista és Szeretetdobozok: gyűjtéseket indít a Magyar Református Szeretetszolgálat!

Photo by Puwadon Sang-ngern on Pexels.com

Közeleg az év vége, amikor a szeretet ünnepének meghittsége sokakat segítésre sarkall. A Magyar Református Szeretetszolgálat két adománygyűjtéssel szeretne olyan embereket megszólítani, akik mások mindennapjait szebbé varázsolnák 2020 végéhez közeledve.  

Mint írják: a szeretetszolgálatnál azon munkálkodnak, hogy a karácsony minél több rászoruló család, gyermek és idős ember számára legyen önfeledtebb. A koronavírus miatt idén sokkal többen kerültek nehéz helyzetbe, így most még inkább fontos, hogy mindazok, akik megtehetik, segítsék az arra rászorulókat.

Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat honlapja (jobbadni.hu)

Egy doboznyi szeretet 

Az egyik kampányuk a Szeretetdoboz nevet viseli. Dobozokat szeretnének megtölteni a felajánlók segítségével, ezzel is könnyítve a rászorulók terhein. A szeretetdobozokat gyülekezeteknél, iskolákban és munkahelyeken helyeznék el, a cél pedig az, hogy mind megteljen tartós élelmiszerekkel és higiénés termékekkel, amik a mindennapi élet elengedhetetlen részei, de beszerzésük sokszor nehézségekbe ütközhet. Az újrahasznosítható dobozokban összegyűlt adományokból segélycsomagok készülnek, amiket az ünnepek előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.  
 

Apró, de mégis fontos kívánságok listája 

A másik adománygyűjtő kampány neve Kívánságlista, ami évről évre rengeteg gyermek arcára varázsol mosolyt. Ennek a programnak a keretében rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságait teljesítheti a szeretetszolgálat az adományozók segítségével. A közlemény szerint a rászoruló gyermekek szülei által küldött kérések közt sokszor olyan kívánságok is vannak, melyek sokunk számára alapvetőek: mint például egy meleg pulóver vagy lábbeli.  Az összefogáshoz a 1358-as adományvonal felhívásával is lehet csatlakozni. 

Tavaly 650 személyre szabott kívánságot sikerült teljesítenie a szervezetnek, idén viszont nagyot álmodtak: 2020 teljesített kívánság a kitűzött cél.

HOGYAN LEHET KÍVÁNSÁGOT TELJESÍTENI?

A szervezet közleménye szerint három módon lehet csatlakozni a kampányhoz.
1. Az online felületen kiválasztott ajándék megvásárlásával, melyet postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet eljuttatni a szervezethez.
2. Ha valakinek nincs módja megvenni a kiválasztott gyermek ajándékát, annak árát is felajánlhatja, ebben az esetben a Szeretetszolgálat vásárolja meg a vágyott meglepetést.
3. A fenntarthatóság jegyében használt, de jó állapotú termék formájában is teljesülhet a kívánság.

FONTOS: Ezzel a gesztussal nem csupán a gyermek, de a szülő is hatalmas ajándékot kap, hiszen a kívánság tárgyait a szeretetszolgálat a szülőknek adja át, melyeket aztán így ők maguk ajándékozhatnak gyermekeiknek. Ezáltal erősödik a gyermek és szülő közti szeretetkapcsolatot.

Ha segíteni szeretne, vagy kérdése van bármelyik kampánnyal kapcsolatban, akkor EZEN AZ OLDALON, minden szükséges információt megtalál! Ne feledjük: ami nekünk hétköznapi apróság, az másnak hatalmas meglepetés lehet, akár szeretetdobozban, akár kívánságként kapja a szeretet ünnepén! Adni jó! Nagyon jó!

Exit mobile version