Loki-jövő: változzon vagy maradjon minden?

Kezdek aggódni a DVSC általam egyébként hőn szeretett labdarúgócsapatáért. Körülbelül egy hét múlva kezdődne a felkészülés, azonban jelenleg se edző, se csapat nincs. Mondjuk tulajdonos az van, de épp itt kaphat szimatot a klub jövőjét kutató virtuális véreb. A cívisváros szinte befeszült a találgatások és pletykák garmadájától, miközben úgy tűnik, mindössze két opció van.

Bár hivatalosan nem közölte senki (a Loki kommunikációja pontosan olyan, mint az előző bajnokságban a csapat teljesítménye: szerény), tudni lehet, hogy a görög Olimpiakosz és az angol Nottingham hajómágnás tulajdonosa befektetne a Lokiba pár (sok) milliárdocskát, ám az üzlet (bár még nem futott zátonyra) kimenetele elég kérdéses, aminek vélhetően köze van a jelenlegi tulajdonos szándékaihoz is.

Mert hogy éppen ez a másik opció: minden marad a régiben, kőbe vésődhet a jelenlegi struktúra. A kedves szurkoló tehát eldöntheti, mit szeretne jobban: sok-sok pénzt és új menedzsmentet, ami nyilvánvalóan járhat némi kockázattal, avagy azt a rendszert, amelyben az elmúlt pár évben működött a klub. Miután ezt hívhatjuk kaszinó-szisztémának is, ez nyilvánvalóan szintén jár némi kockázattal.

Persze kockáztatás nélkül nincs siker, mint ahogy sok pénz, szakmai koncepció, profi hozzáállás, gondolkodó és konstruktív szemlélet nélkül sincs. Egyelőre egyik se nagyon van. Csak tulajdonos van, és más semmi.

Tóth Csaba Zsolt

Exit mobile version