Majka új dalában a teljes politikai és gazdasági elitnek beszól

Majka és Molnár Tamás

Majkát sokat és sokan kritizálták és kritizálják folyamatosan. Facebook oldalán sokszor fejti ki az arctalan sokaság, miért nem való arra a polcra, ahová került: a sztárok közé. Felhánytorgatják villanyszerelő szakmáját, ózdi múltját, Való Világos szereplését, a Dopeman-nel való szakítását, Curtist, a covidot, mindent és ráadásul még azt is, hogy a kormányzati politika szavait szajkózza. Árulóként az anyacsatornától való eligazolása is a fröcskölődő kommentek állandó visszatérő eleme, amire a rapper vagy felveszi a kesztyűt és válaszol vagy elengedi a kritikákat a füle mellett. A magyar facebook társadalom imád kritizálni, magvas véleményt formálni, gyűlölködni és megmondani – döbbenetes helyesírással- a tutit. Majka erről valószínűleg mesélhetne egy s mást.

Természetesen a támogatók száma sem elhanyagolható, és minden kritika és beszólás ellenére a 43 éves zenész továbbra is telt házas koncerteken szórakoztatja a közönségét, és teszi ezt maximális profizmussal, komoly szakmai csapattal a háta mögött.

Tegnap 18.00 órakor debütált új dala, melyet Molnár Tamással írt meg, és amely az „Azt beszélik a városban” címet kapta. A szokásos rap és ének dallamok mellett- amit lehet szeretni vagy nem szeretni- amiért erről a számról érdemes beszélni, az a szövege. A rapper gyakorlatilag a politikai nagyágyúknak (jobb és baloldali politikusoknak egyaránt) és a NER feleségeknek is beszól. Teszi ezt úgy, hogy talán sok, politikai csatározásba belefáradt hallgató azonnal tud azonosulni a szöveggel, hiszen ha olvasunk híreket, és néha el is gondolkozunk a világunk működésén, akkor nehéz ezeket a gondolatokat elhessegetni: hogy mi csak színházi díszlet lehetünk a „pitiáner felkapaszkodottak” és a „ gazdasági elit és politikus nagyágyúk” játékában.

„Proli picsák férjei milliárdokkal zsebben,
8 millió hetente csak a Farfetch rengetegben,
A másik parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek,
Szembeköpi a sajátjait, ha úgy hozza az érdek.
Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna,
Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra,
A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból,
Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.
Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé,
És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék,
Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et,
Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet.”

Exit mobile version