Mégis lesznek megszorítások?

Photo by maitree rimthong on Pexels.com

A mai Magyar Közlönyben jelentek meg a költségvetési fejezeteket érintő stabilizációs intézkedésekről szóló határozatok. A költségvetési módosításokat tartalmazó táblázatban látható, hogy több területen is spórolni kíván a kormány.

Többek között a család-és ifjúsági célú központi költségvetési hozzájárulások is szerepelnek az előirányzatban. Kevesebb jut a fiatalok vezetői engedélyének megszerzésével összefüggő hozzájárulásra, a nagycsaládosok személygépkocsi- szerzési támogatására és a GYES-en és GYED-en lévők hallgatói hitelének támogatására a tervezettnél!

huge cooling towers in nuclear power plant
Photo by Johannes Plenio on Pexels.com

A stabilizációs határozatok Paks II-t is érintik, és a Liget Budapest projekttel kapcsolatos kiadásokat is igen komoly megszorításokkal lehet megvalósítani. A módosítással érintett összeg 152.529.100.000 Ft! A határozat felelőse a pénzügyminiszter, a határidő július 20-a.

A minisztériumokra vonatkozó zárolási kötelezettségeket is tartalmazza a ma megjelent Magyar Közlöny, melyből láthatjuk, hogy pontosan 415.794.000.000 forint összegű zárolási kötelezettségről van szó!

Exit mobile version