Megjelent! Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések vállalkozások számára

Photo by Pixabay on Pexels.com

Április 11-én került kiírásra a legújabb – energiahatékonyság növelését célzó, épületenergetikai fejlesztéseket tartalmazó– pályázat mikro- kis és középvállalkozások számára. A nyertesek egyszerűsített kiválasztási eljárásrend alapján kerülnek kiválasztásra, ami alapján, aki korábban nyújtja be – a tartalmilag megfelelő– pályázatát, a keret kimerüléséig szinte biztosra veheti, hogy megvalósíthatja a pályázatban megjelölt tevékenységeket!

low angle photography of high rise building
Photo by Scott Webb on Pexels.com

A 75 millió és 500 millió forint közötti visszatérítendő támogatási lehetőség célja az energetikai hatékonyság és az energiatakarosság megteremtése, a környezetterhelés csökkentése és a vállalkozások rezsiterheinek enyhítése. A támogatható tevékenységek között szerepelnek a hőszigetelési munkák; a nyílászárók cseréje; az épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése; a meglévő beltéri világítási rendszerek korszerűsítése és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek (napkollektoros rendszer telepítése; brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése; hőszivattyú rendszerek alkalmazása; napelemes rendszer telepítése; épületek nyári hővédelmének javítása).

Azon vállalkozások pályázhatnak, akik rendelkeznek minimum 3 teljes lezárt üzleti évvel és amelyek átlagos statisztikai létszáma a legutolsó lezárt üzleti évben min. egy fő volt. Az egyik fontos kritérium, hogy csak olyan mikro- kis és középvállalkozások adhatják be támogatási kérelmeiket, akiknek az előző lezárt év beszámolója alapján az árbevétel nagyobb volt a pályázatban igényelt összegnél!

A támogatási kérelmek benyújtására 2022. május 11. 9.00 órától 2022. június 10. 12.00 óráig van lehetőség. A 12 milliárd forintos keretösszeg 24-160 pályázat támogatására elég.

A GINOP-4.1.5-22 kódjelű kiírás teljes anyagát a Széchenyi Terv Plusz oldaláról oldalról tölthetik le!

Exit mobile version