Megtalálta az RTL a menekültkérdés legnagyobb problémáját

Láthatóan tehát az cseszte ki a biztosítékot az RTL-nél, hogy nem szállhatnak fel, és nem utazhatnak ingyen a még egészséges, fizető utasok közé drága bevándorlóink, nem szórhatnak szét egy jó kis fosás-hányást, vagy hepatitist, vagy jó ég tudja miféle kórságot.

Egyáltalán nem értem, ami itt folyik. Péntek este az egyik hazai kereskedelemi televízió híradójában arról szólt egy riport, hogy Debrecenben nem engedik fel a távolsági buszokra a migránsokat. Kíváncsi voltam a részletekre, a tálalásra, az üzenetre, ezért azóta már többször is megnéztem a szóban forgó tudósítást. Hiába nézem ezredjére, még mindig nem értem, hogy mi a probléma, amit a budapesti hírigazgatóság ennyire és így akart láttatni.
 

Ennyi. Láthatóan tehát az cseszte ki a biztosítékot az RTL-nél, hogy nem szállhatnak fel, és nem utazhatnak ingyen a még egészséges, fizető utasok között drága bevándorlóink, nem szórhatnak szét egy jó kis fosás-hányást, vagy hepatitist, vagy jó ég tudja miféle kórságot. Szinte már el is felejtettük annak a fiatal magyar lánynak a történetét, akit néhány éve egy járvány idején egyetlen tüsszentés miatt majdnem meglincseltek az egyik buszon.

A 10 kilométer is probléma, mindamellett, hogy egyébként meg nem nagy cucc a Nagyállótól a Sámsoni út végéig egy kellemes, nyári estében kisétálni, főleg, ha a minden erőmmel az életemet mentem.

Probléma, hogy genyák vagyunk, hogy nem gondoskodunk róluk, s probléma az is, hogy nem annyira szívesen látjuk őket Debrecenben sem, meg az országban sem.

Probléma, hogy szállást, tisztálkodási lehetőséget, télen fűtést, teljes ellátást, tisztességes pénzt adunk azoknak, akik hozzánk érkeznek, hogy aztán ők a Zsibin árulhassák a számukra fölösleges ingyen konzerveket, majd a Sámsoni úti áruházban chips-re és számunkra luxustermékekre fordítsák „keservesen” előteremtett forintjaikat.

Csak nem értem. Péntek este, amit és ahogy az RTL bemutatott, az számomra valami rémisztően fordított világot vetít előre. Egy olyat, ahol a kormány töketlenkedése alatt kötelező jelleggel fel kell majd vennünk hívatlan elősködőinket az autóinkba, meg kell őket hívnunk a vasárnapi asztalhoz, ingeinket, alsógatyánkat nekik kell adjuk, rájuk is gondolnunk kell a bevásárlásnál, és vigyorogva oda kell adjuk nekik asszonyainkat is egy-egy jó numerára, ha úgy tartja kedvük. Számomra nem túl vidám ez a jövőkép, de "nyilvánvalóan" ez túlzás, hülyeség, csőlátás, idegengyűlölet. Egészen biztos, hogy e kérdéskör legfelháborítóbb problémája az, hogy a migránsok nem utazhatnak ingyen a buszainkon. Vagy nem.

KB

 

Exit mobile version