Mentálisan beteg nőt kényszerített prostitúcióra egy férfi Debrecenben

Fotó: Photo by EKATERINA BOLOVTSOVA from Pexels

Többször bántalmazta is a nőt, ha kevesellte a bevételt.

Mentálisan beteg nőt kényszerített prostitúcióra egy férfi Debrecenben– derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből. Mint írják,

felületes személyes ismeretség után a fiatal nő egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a tőle idősebb vádlottal, 2020 júniusában vették fel egymással a kapcsolatot majd találkoztak. A sértett bele is szeretett a férfiba, aki kihasználta a mentális betegsége miatt gondnokság alatt is álló fiatal nő érzelmi függőségét. A vádlott a sértettet rávette arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson, majd a pénzt adja át. A nő a vádlott kérésének eleget tett. A férfi naponta Debrecenben találkozott a sértettel, ellenőrizte az öltözékét, majd magára hagyta az egyik forgalmas útszakaszon. A sértett ezzel a tevékenységgel általában naponta 15 és 40 ezer forint közötti összeget keresett. A pénzt teljes egészében minden nap átadta a férfinak. A fiatal nő 2020 szeptembere és december eleje között minden nap kint tartózkodott a városból kivezető út mellett, vagy annak környékén. Ebben az időszakban gyakran előfordult, hogy a férfi bántalmazta, megütötte, illetve megrúgta a nőt, ha kevésnek találta a bevételt, illetve az ő megítélése szerint a nő nem jól végezte a munkáját.

A bántalmazásnak és kényszerítésnek végül az vetett véget, hogy a férfi 2020 december elején végül külföldre ment. A vádlottat szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt 6 év fegyházra és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

A döntés nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett. A másodfokú tárgyalást viszont nem várhatja szabadlábon, hiszen egy más ügyben kirótt jogerős büntetés letöltését is el kellett kezdenie.

Exit mobile version