Nagy bukás Hajdúböszörményben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy hajdúböszörményi lakóházban és előtte parkoló autóban több mint 18 millió forint értékű illegális dohányterméket találtak.

A pénzügyőrök előzetes információ alapján Hajdúböszörmény belterületén ellenőriztek egy férfit, aki éppen sporttáskákat rakott be egy személyautó csomagterébe. Kiderült, hogy a táskák csempészcigarettát rejtenek, így a pénzügyőrök az ellenőrzést kiterjesztették arra a lakóházra is, amely előtt a gépjármű parkolt. Az ingatlan átvizsgálásakor még több – az autóban talált mennyiséggel együtt összesen 18 ezer doboz – cigarettát, valamint fekete műanyag zsákokban, fél kilós kiszerelésben több mint 100 kg finomra vágott fogyasztási dohányt, illetve 9 üveg, zárjegy nélküli, 1 literes Unicum szeszesitalt is találtak a pénzügyőrök.

A lakóház és a gépjármű tulajdonosa a megtalált termékek származását, adózott voltát igazolni nem tudta, ezért a pénzügyőrök a több mint 18 millió forint értékű adózatlan jövedéki terméket és a gépjárművet lefoglalták és költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Exit mobile version