Nagyon készül Debrecen az adventre, szép lesz!

Magyarország lelki központja Debrecen, ahol békében, együttműködve élnek és ünnepelnek a különböző felekezetek, vallási közösségek. Ez jellemző már évek óta a Debreceni Advent ünnepi programsorozatára is, amely idén több újdonsággal is bővült. A város célja az, hogy a szakrális értékei mellett a Debreceni Advent igazi turisztikai eseménnyé váljon – hangzott el az idei programsorozat beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön a Régi Városházán.

 
Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy évről évre a református, a római és görögkatolikus, a baptista, az evangélikus, az ortodox egyházak vezetőivel együtt ünnepel a város, amely példaértékű. Idén sem lesz másképpen, amikor Advent kezdetével, december 3-án, vasárnap 17 órakor a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtáson vesz részt és köszönt Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita és Fekete Károly református püspök. A városvezető elmondta, hogy idén már teljes egészében a Főnix Rendezvényszervező koordinálta az adventi vásárt, amely a Főtéren és a Piac utcai sétáló övezetben kapott otthont. Elhangzott, hogy 2018-ban megkezdődik a Dósa nádor tér átépítése, amely újabb közösségi tér lesz a belvárosban és elkészülte után az adventi vásár új helyszíneként is funkcionál.
 
A bejglit jó szívvel elfogyasztjuk, a Karácsonyfát Vízkeresztkor leszedjük, vagyis ezek múlandó pillanatai az ünnepnek. A református egyház ezért úgy döntött, hogy a "Hereditas nostra – A mi örökségünk" című zsoltárkantáta életre hívásával maradandó emlékkel gazdagítja az ünnepi események sorát – jelentette be Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyház püspöke. A december 3-i ősbemutató – amely a Nagytemplomban 18 órakor kezdődik – a Reformáció 500. évfordulója alkalmából, az egyházkerület felkérésére született.
 
"Ami a testben a lélek, az a keresztények világban" idézte egy ókori bölcs gondolatát Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyéspüspök. Az egyházvezető a közelmúltban a Vatikánban járt a Szentatyánál, ahol többek között arról is beszélt, hogy Debrecen egy olyan lelki központ, ahol a történelmi egyházak között egység és szeretetkapcsolat épült ki. A püspökatya elmondta, hogy a három debreceni – református, római, illetve görög katolikus – püspök együtt látogat el decemberben Genfbe, az egyházak világtalálkozójára. Az élményeikről december 19-én 18 órától egy kerekasztal-beszélgetésen adnak beszámolót a Déri Múzeum Dísztermében.
 
Kapin István görög katolikus parókus a görögkatolikus egyház kulturális programjai mellett az ételosztásra hívta fel a figyelmet: karácsonyig minden vasárnap 300 rászorulót hívnak közös ebédre az Attila téri templom melletti parkolóba. A tervek szerint januártól minden hónap első vasárnapján az ebédet meghirdetik.

Ruszin Romulusz dandártábornok, a Magyar Honvédség V. Bocskai István lövészdandár tábornoka arra emlékeztetett, hogy több száz katona idén is otthonától távol tölti a Karácsonyt hazáját szolgálva. Elmondta, hogy azt a szeretetet, amelyet Debrecentől és lakosaitól kapnak a katonák, a helyőrségi zenekar december 10-i ünnepi koncertjével szeretnék megköszönni a Kölcsey központban.
 
A sajtótájékoztatót követően a városháza bejárati aulájában több édes meglepetéssel találkozhatnak a debrecenieknek, abból az alkalomból, hogy 200 évvel ezelőtt, 1817-ben telepedett meg Debrecenben a svájci születésű Caderas Wioland, aki meghonosította a városban a cukrászatot. Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette, hogy december 2-án kinyitja kapuit a Régi Városháza, ahol a belső udvaron igazi angyalliget fogad minden családot, az ünnepi hangulatról a Galiba Gyermekfesztivál csoportjaink kiskarácsonyfái és legjobb kézműves mesterek portékai gondoskodnak.
 
Megépítik „Debrecen szívét” mézeskalácsból. Radics László, debreceni mézeskalácsos, a Népművészet Mestere és Radics Zoltán segítségével a debreceniek kis mézeskalácsszíveiből fog összeállni „Debrecen szíve” a Régi Városháza belső udvarán, amelyet egészen december 23-ig csodálhatnak meg az érdeklődők. Ennek megépítéséhez bárki csatlakozhat kis mézeskalácsszívekkel.
 
Keressük Debrecen bejglijét! címmel a debreceni cukrászatok, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Debreceni Szakképzési Centrum segítségével a városlakók dönthetik el, hogy melyik a szívükhöz legközelebb álló bejgli. A nagy bejgli-kóstolás hétvégéjén, december 2-án (szombat) 15 órától egészen vasárnap estig minden érdeklődő véleményezheti a debreceni cukrászdák által elkészített bejgliket. Eközben jótékonysági célt is szolgálunk, mert a kóstoló-kuponok megvásárlásával – amelyeket már 100 Ft-ért meg lehet vásárolni – az autista gyermekekkel foglalkozó Angyalliget Közhasznú Alapítvány tevékenységét támogatjuk.  Az így beérkezett vélemények összegzését követően december 9-ére az is kiderül, melyik sütemény lett „Debrecen bejglije”.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy december 3-án, Advent első vasárnapján a várhatóan sok ezres érdeklődő miatt 16.30 és 17.30 között a belvárosban nem közlekedik a villamos.

RÉSZLETES PROGRAM:

Évről évre az advent kezdetével a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. Idén az adventi időszakban három vasárnapon és a szentestét megelőző szombaton a Kossuth téren ünnepi térjáték, karácsonyváró gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi találkozások várják a közös ünneplésre vágyókat.
 
GYERTYAGYÚJTÁSOK
 
DECEMBER 3. VASÁRNAP ANGYALI ÜDVÖZLET – CSALÁD
10:00 PÁSZTORADVENT hortobágyi és Hortobágy „mellyéki” pásztorokkal – Kistemplom, Révész tér
16:00 PÁSZTORADVENT – Régi Városháza
Közreműködnek a gyergyószárhegyi Kájoni János Gyermekotthon lakói és a Debrecen Helyőrségi Zenekar
16:45 ÉNEKES VONULÁS – Régi Városháza – Kossuth tér
A pásztortűz lángját a pásztorokkal együtt az énekes hagyományőrzők és a történelmi egyházi felekezetek püspökei viszik a Kossuth térre
 
17:00 I. GYERTYAGYÚJTÁS a történelmi felekezetek püspökeinek gondolataival
ünnepi gólyalábas térjáték az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, az Alföld Színpad, a Debreceni Népi Együttes és az Ady Endre Gimnázium diákjainak közreműködésével, díszkivilágítás
Dr. Papp László polgármesteri köszöntője, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek püspökeinek áldásával; Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita, Dr. Fekete Károly református püspök adventi gondolatai
18:00 NAGYTEMPLOMI ADVENTI TALÁLKOZÁSOK – A Hereditas nostra c. zsoltárkantáta ősbemutatója
 
DECEMBER 10. VASÁRNAP – JÓZSEF
16:45 ÉNEKES VONULÁS Régi Városháza – Kossuth tér
17:00 II. GYERTYAGYÚJTÁS: Barcsa Lajos alpolgármesteri köszöntője, az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával, Asztalos Richárd evangélikus lelkész, Sipos Barnabás ortodox pap adventi gondolatai, közreműködnek a Debreceni Zenede Pendely családjának tagjai és a Szent Háromság Magyar Ortodox Templom Kórusa
18:00 NAGYTEMPLOMI ADVENTI TALÁLKOZÁSOK – zenés áhítat fiatalok szolgálatával
 
DECEMBER 17. VASÁRNAP – MÁRIA
16:45 ÉNEKES VONULÁS – Régi Városháza – Kossuth tér
17:00 III. GYERTYAGYÚJTÁS: Széles Diána alpolgármesteri köszöntője, az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával, Püskiné Szécsi Judit református lelkipásztor és Pető Albert baptista lelkész adventi gondolatai
közreműködnek az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes és az Ady Endre Gimnázium diákjai
18:00 NAGYTEMPLOMI ADVENTI TALÁLKOZÁSOK – zenés áhítat a Nagytemplomi zenekar szolgálatával
 
DECEMBER 23. SZOMBAT – JÉZUS
16:45 ÉNEKES VONULÁS Régi Városháza – Kossuth tér
16:30 IV. GYERTYAGYÚJTÁS:  ünnepi gólyalábas térjáték, Komolay Szabolcs alpolgármesteri köszöntője, az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával Krakomperger Zoltán  római katolikus, Zuró József görögkatolikus és Nagy Gábor református lelkipásztor adventi gondolatai, betlehemiláng-osztás, kántálás
 
 
ADVENTI VÁSÁR / ADVENTI SZÍNPAD
A Kossuth téren és a Piac utcán egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral, valamint rengeteg érdekességgel várjuk a karácsonyra készülődőket. A november 25-i vásárnyitással az adventi színpad koncertjei is elkezdődnek.
 
DECEMBER 1. PÉNTEK
18:00 TAKÁTS ESZTER AKUSZTIK
 
DECEMBER 2. SZOMBAT
18:00 PETRUSKA
 
DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK
A DEBRECENI SZABADKERESZTÉNY GYÜLEKEZET ZENEKARA
 
DECEMBER 15. PÉNTEK
16.00 ADYSOK KARÁCSONYI ÖSSZEÁLLÍTÁSA
18:00 DEBRECEN DIXIELAND JAZZ BAND
 
DECEMBER 16. SZOMBAT
18:00 DJANGO-KARÁCSONY: PANKASTIC!
 
DECEMBER 18. HÉTFŐ
17.00 A DEBRECENI DEÁK FERENC TEHETSÉGFEJLESZTŐ KÖZÉPISKOLAI SZAKKOLLÉGIUM ADVENTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA – a Karitatív Testület ajándéka
 
DECEMBER 19. KEDD
17.00 SUBA ATTILA & THE SOULFOOL BAND
 
DECEMBER 20. SZERDA
17.00 SZÉKELYHÍD KÓRUSAI
 
DECEMBER 21. CSÜTÖRTÖK
17:00 AZ ÚJ REMÉNY BAPTISTA GYÜLEKEZET ZENEKARA – a Karitatív Testület ajándéka
 
DECEMBER 22. PÉNTEK
16.00 DEBRECENI SPORTISKOLA JÉGKARC EGYESÜLET BEMUTATÓJA
JAZZ FIVE – a Karitatív Testület ajándéka
18:00 HANGÁCSI MÁRTON
 
DEBRECEN EYE
A 33 méter magas óriáskerékről lenyűgöző látvány tárul elénk.
 
NYITVATARTÁS:
november 24. – január 7.
H-Cs: 14:00-21:00, P-Szo: 12:00-22:00, V: 12:00-21:00
 
JEGYEK:
Felnőtt: 1500 Ft, Gyerek (12 éves korig) / nyugdíjas: 1200 Ft
Családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 4500 Ft
A 2018-as Campus Fesztiválra kedvezményes áron bérletet vásárlók
ingyen kipróbálhatják a Debrecen Eye-t.
 
VILI-VONAT
Az adventi vásárban idén is köröz a kis Vili-vonat.
 
NYITVATARTÁS:
november 25. – december 23.
H-Cs: 14:00-19:00, P-V: 9:00-20:00, H-Cs: 9:00-14:00: csoportos vonatozás kizárólag előzetes bejelentkezés alapján: vilivonat@fonixinfo.hu
JEGYEK: 250 Ft
 
 
MIKULÁS
DECEMBER 2-3. SZOMBAT-VASÁRNAP – Debreceni Állatkert
MIKULÁS-KERESŐ KALAND
Ha követjük a lábnyomokat, a Mikulást is megtaláljuk.
 
DECEMBER 5. KEDD – Kossuth tér
16:30 MIKULÁS-VÁRÁS A HOLLÓÉNEKKEL
17:30 MOTOROS MIKULÁSOK ÉRKEZÉSE
Hajdú-Bihari Motorosok Egyesület szervezésében
 
ADD TOVÁBB!
DECEMBER 7-23. – Kossuth tér, Add tovább!-házikó
Debreceni Karitatív Testület harmadik éve szervez összehangolt gyűjtést az adventi vásárban. December 7-től az Add tovább!-házikóban várják az adományokat a tagszervezetek önkéntesei.
H-P: 17:00-19:00; Szo-V: 10:00-20:00 és 17:00-19:00
 
ANGYALLIGET A RÉGI VÁROSHÁZÁN
A Régi Városháza december 2-től december 23-ig nyitja meg kapuit, hétvégén 9-től 21 óráig, hétköznap 16-tól 20 óráig a Kézműves Alapítvány népművész mesterei, népi iparművészei kínálják portékáikat. Az Angyalliget Alapítvány jóvoltából autista fiatalok, megváltozott munkaképességűek keze munkáját dicsérő angyalok költöznek a Városháza belső udvarára.
 
DECEMBER 2. SZOMBAT
15.00-20.00 – Régi Városháza –  …kóstoljuk – építjük – díszítjük…
200 ÉVES A DEBRECENI CUKRÁSZAT. A jeles évforduló alkalmából a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Debreceni Szakképzési Centrum és a debreceni cukrászatok összefogásának köszönhetően ünneplünk.
Debrecen bejglije – keressük és kóstoljuk! (Debreceni míves édes házikó)
A bejgli elmaradhatatlan tartozéka a karácsonynak. A bejgli titok. A kóstolás hétvégéjén, december 2-3-án, szombat 15 órától vasárnap estig az Angyalliget Alapítványt segítő kuponnal lehetőségünk van véleményezni a kóstolásra kínált bejgliket. December 9-ére az is kiderül, melyik „Debrecen bejglije”. Fehér Béla Kossuth-kifli című regénye alapján akár azt is gondolhatjuk, hogy az a láda titokzatos sütemény, amelyet Pozsonyból Debrecenbe csempésznek a szabadságharc kellős közepén, nem más, mint a bejgli. Hogy biztosan mi az, sose derül ki. Hogy mákos és diós, az biztos, hogy rúd alakú, az is.
 
„DEBRECEN SZÍVE” MÉZESKALÁCSBÓL – ÉPÍTJÜK!
Debreceniek mézeskalácsszíveiből összeáll „Debrecen szíve”
Kis mézeskalácsszívekkel mindannyian csatlakozhatunk.
 
A GALIBA GYERMEKFESZTIVÁL CSOPORTJAINAK KISKARÁCSONYFÁI – DÍSZÍTJÜK!
A Galiba Gyermekfesztivál szervezői nyáron felvonulásra hívogatják az óvodákat, iskolákat, művészeti csoportokat, télen a galibás kiskarácsonyfák mutatják az összetartozást. Idén Debrecen szívéhez kapcsolódva mézeskalácsdíszeket hoznak a gyerekek a fácskák öltöztetéséhez.
 
Sipos Utcai Óvoda, Silver Tánc és Mazsorett Egyesület, Szoboszlói Úti Általános Iskola, Csodakutya Alapítvány, Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesülete, Táncsics Mihály Utcai Óvoda, Református Szeretet Szolgálat, Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Kemény Zsigmond Utcai Óvoda, Boldogfalva Utcai Óvoda, Család és Esélyteremtési Önkéntes Ház – Debrecen, Gyermekváros Egyesület – Debrecen,  Benedek Elek Általános Iskola, Százszorszép Óvoda, Közép Utcai Óvoda, Mesekert Óvoda Körtefa utcai telephelye és Jánosi utcai telephelye, Lehel Utcai Óvoda, Petőfi Sándor Általános Iskola, Thaly Kálmán Utcai Óvoda, Áchim András Utcai óvoda, Fantasy Tánc Egyesület, Angyalkert Óvoda gyermekeinek részvételével.
 
16:30 és 17:30 SÁLI LEVENTE élő homokanimációja a 200 éves debreceni cukrászat előtt tiszteleg
 
DECEMBER 3-23.
16:00-20:00 / hétvégén 21:00-ig
FÉNYFESTÉS – a Régi Városháza homlokzati árkádjait és belső udvarát fénybe öltöztetjük.
 
DECEMBER 9. és 16. SZOMBAT
9-én átadjuk 15 órától Debrecen bejglijét, 15.30-tól Jazz Five, 16-án 18.00-tól a Debreceni Szabadkeresztény Gyülekezet zenekara, mindkét szombaton 16:30 és 17:30-kor SÁLI LEVENTE élő karácsonyi homokanimációja a belső udvarban
 
 
XXVII. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ
DECEMBER 8. PÉNTEK – Kossuth tér
17:00 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
18:00 BAKATOR ZENEKAR
 
DECEMBER 9. SZOMBAT
9:00-20:00 XXVII. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ – DMK Belvárosi Közösségi Ház
16:00 BETLEHEMES CSOPORTOK – Kossuth tér, adventi színpad
18:00 BÍRÓ ZENEKAR
 
 
ADVENTI FILMES ALKALMAK AZ APOLLÓ MOZIBAN
Regisztráció: adventifilm@fonixinfo.hu
 
DECEMBER 8. PÉNTEK
18:00 A sziget (Osztrov) – színes, feliratos, orosz filmdráma, 110 perc, 2006 (16)
(evangélikus és ortodox gyülekezet)
 
DECEMBER 9. SZOMBAT
16:00 A vadászat (Jagten) – magyarul beszélő, dán filmdráma, 115 perc, 2012  (16)
(református gyülekezet)
 
DECEMBER 16. SZOMBAT
16:00 Ignác (Ignacio de Loyola) – magyarul beszélő, Fülöp-szigeteki–spanyol akciófilm, 118 perc, 2016 (12)
(római katolikus egyházközség)
 
KÖLCSEY KÖZPONT
 
DECEMBER 10. VASÁRNAP
18:00 ADVENTISSIMO – a Debrecen Helyőrségi Zenekar koncertje
 
DECEMBER 13. SZERDA
17:00 ÚTJAINK – Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita mesél szíriai útjáról
17:00 és 19:00 MESSZE ZSONG A HÁLAÉNEK – a Lautitia Kóruscsalád adventi koncertje
 
DECEMBER 14. CSÜTÖRTÖK
19:00 BUDAPEST BÁR-KONCERT – TELTHÁZ!
 
DECEMBER 16-17. SZOMBAT-VASÁRNAP
„Egy gyékényen árulunk.”
10:00-18:00 GYÉKÉNY–– KÉZMŰVES TALÁLKOZÓ ÉS KARÁCSONYI VÁSÁR ingyenes koncertekkel
december 16.    11:00 NYITÓ KONCERT A SZEREDÁSSAL
14:00 kézműves foglalkozás a DMK szervezésében
december 17.    10.00 kézműves foglalkozás a DMK szervezésében
14:00 MEGJÖVENDÖLVE VOLT RÉGEN – Bárdosi Ildikó és zenésztársai
16.00 MAKÁM-KARÁCSONY
 
DECEMBER 16. SZOMBAT
14:30 és 18:00 KARÁCSONYI VALCEREMÓNIA
 
DECEMBER 17. VASÁRNAP
19:00 ADVENTI DALLAMOK
 
DECEMBER 19. KEDD –
18:00 ÚTJAINK 2. – PÜSPÖKÖK EGY ASZTALNÁL
A sorozat második kerekasztal-beszélgetésének helyszíne a Déri Múzeum Díszterme. 
 
 
TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK ADVENTI PROGRAMJAI
 
Debreceni Advent a Nagytemplomban:
– december 1. (péntek) 16:30 – Virtuózok Kamarazenekar koncertje
– december 3. (vasárnap) 18:00 – Hereditas Nostra zsoltárkantáta ősbemutató
– december 4. (hétfő) 19:00 – Presser Gábor és Rúzsa Magdi duett koncertje
– december 11. (hétfő) 19:00 – Nyári Károly koncertje,
vendégei Nyári Edit, Nyári Aliz és Malek Andrea
– december 16. (szombat) 18:00 – Rotary Klub Jótékonysági Koncertje
– december 18. (hétfő) 19:00 – Charlie jubileumi koncertje, vendége Veres Mónika 'Nika'
– december 22. (péntek) 16:30 – Virtuózok Kamarazenekar koncertje
 
Vasárnaponként, minden héten 8, 10 és 18 órakor adventi istentiszteletek, valamint december 21-től 23-ig bűnbánati alkalmak lesznek 18 órától a Nagytemplomban.
Az év utolsó napján pedig visszaérkezik a Nagytemplomba az a Vándorbiblia, amely ebben az esztendőben bejárta a Tiszántúl 414 gyülekezetét.
***
A római katolikus vallásgyakorlatban adventtől karácsonyig, vasárnap kivételével minden nap, pirkadat előtt, hagyományosan 6 órakor hajnali misét (angyalmise, aranyos mise, roráte) tartanak a templomokban. A roráte misék nagyon népszerűek, a Megváltó várásának és a Mária-tiszteletnek a kifejezése. Angyali misének is nevezik, mert az angyali üdvözlet nyilvános elmondásával fejeződik be, másrészt mert Mária evangéliumát és Gábriel arkangyal köszöntését foglalja magába. A legtöbb közösségben a hajnali szentmiséken részt vevőket reggelivel kínálják meg a közösségi termekben.
A hajnali elmélkedésekre mindenkit szeretettel várunk.
***
Központi rendezvények:
– december 9-én, szombat, Úton Betlehembe karácsonyi vásár, ahol fellépnek görögkatolikus iskoláink gyermekei, bemutatkoznak az egyházközségek, lesz Lelki sátor és kézműves vásár is. 15.30-tól fellép a Vidám manók csapata, 18.00 órától pedig Janicsák Veca. Kapunyitás: 13.00 óra, a rendezvény ingyenes
– Görög zenei esték címmel rendeznek a Metropólia Székházában hangversenyt. Mindegyik koncerten különleges vendége lesz a Lautitia Kóruscsaládnak.
 
Időpontok, vendégelőadók:
2018. január 14. 19.30 óra, Lovasi András és Heidl György
2018. április 8. 19.30 óra, Karaván Família
2018. május 27. 19.30 óra, Szent Efrém Férfikar
– december 13. Lautitia karácsonyi koncert (Ti rendezvényetek a Kölcseyben)
 
Attila téri görögkatolikusok:
– minden este 18.00 órakor a vecsrenye keretében meggyújtanak plusz egy gyertyát a negyven napos böjt alatt, így karácsonyra már 40 szál gyertya világít a templomban
 
Csapókerti Parókia
– december 17. 10.30 óra, Szivárvány Gyermekkórus koncertje a Csapókerti templomban
– december 24. 17.00 óra, Élő Betlehem és gyermekműsor a Csapókerti templomban
 
Tócóskert:
– november 19:  14.30-tól koszorú készítés, 17.00 vecsernye
– november 26: női kör; 14.00 vecsernye, vendégek a ferences kisnővérek
– december 3 férfi kör ("apák zarándoklata" találkozó); 15.00 vecsernye Fülöp metropolita vezetésével az Érsekségen (Petőfi tér 8.) 16.00 Szent László erényei – Pintér József történelem tanár előadásában
– december 10: házaspárok: 14.00 vecsernye, majd "párkapcsolati műhely" Hortobágyi Tibor és felesége Dr. Nagy Ágnes (helyszín: Debrecen-Tócóskerti Parókia)
– december 17: 15.00 vecsernye, majd mézeskalács díszítés
– december 24: 16.00 vecsernye
 
Debrecen-Józsa görögkatolikus közösség:
– december 26. Jézus anyja, Mária címmel oratórium a Megtestesülés templomban
 
 
További részletek: http://www.fonixinfo.hu

Fotók: C. Kiss Ilona

 
 

Exit mobile version