Néhány egyszerű lépés biztonságosabbá teszi a dinnyék felezését

Photo by Rachel Kelli on Unsplash

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye. Fontos, hogy az értékesítés során garantált legyen a megfelelő élelmiszerbiztonság a vásárlók számára. Ehhez dinnyefelezéskor mindössze pár egyszerű higiéniai szabály betartása szükséges. A Nébih az alapvető előírások összegyűjtésével nyújt segítséget a dinnyeárusoknak.

Darabolva (félbevágva, negyedelve) értékesítés esetén első lépésként a dinnyehéjat fertőtlenítő kendővel alaposan át kell törölni. A felvágásra szolgáló (tisztítható) felületet két felvágás között tisztító spray vagy fertőtlenítő kendő segítségével tisztára kell törölni. Szintén folyamatosan tisztán kell tartani a felvágáshoz használt kést is.

A vágás előtti kötelező kézmosást, amennyiben nem áll rendelkezésre szappanos kézmosási lehetőség, fertőtlenítő törlő használatával szükséges helyettesíteni.

A dinnyét felezni, legfeljebb negyedelni szabad! A felvágást követően az élelmiszert haladéktalanul be kell csomagolni egy arra alkalmas fóliába.

Hűtés hiányában, az évszakra jellemző hőség miatt, a már felvágott dinnyéket tilos másnapra eltenni.

A felelősségteljes árusként betartott, egyszerű higiéniai lépésekkel biztosítható a vásárlók számára nélkülözhetetlen élelmiszerbiztonság a dinnyeszezonban.

Forrás: Nébih

Exit mobile version