Nézőt élesztettek újra a Portugália-Katar meccs előtt Debrecenben

Fotó: Kiss Lóránt

A magyar szurkolók a helyszínen hatalmas tapssal, a katari drukkerek e-mailben gratuláltak az életmentés résztvevőinek.

Nézőt élesztettek újra az Országos Mentőszolgálat munkatársai a Portugália-Katar mérkőzés előtt szombaton Debrecenben– derül ki a szolgálat legfrissebb Facebook-bejegyzéséből.

Mint írják,

egy fiatal férfi hirtelen rosszul lett, előreborult és eszméletlenné vált a nézőtéren. A körülötte levők azonnal szóltak a rendezőknek, akik a mérkőzést nagy erőkkel biztosító mentők segítségét kérték. A gyors helyszíni vizsgálatból kiderült, hogy a férfi nem lélegzik, keringése összeomlott.

A csapatmunka nem csupán a pályán, de a lelátókon is elkezdődött, a poszt szerint a szakemberek azonnal újraélesztésbe kezdtek, amihez egyre több életmentő csatlakozott.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások perceken belül sikerre vezettek, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A stadionban az életmentés nem maradt elismerés nélkül, a jelenlévő szurkolók hatalmas tapssal, felállva köszönték meg a mentők munkáját, negható pillanatokat eredményezve nem csupán a nézőknek, de a mentésben résztvevőknek egyaránt. A hősies cselekedetnek ma is volt utózöngéje, hiszen a bejegyzés szerint,

a katari szurkolói klub ma emailben gratulált az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának a magyar életmentők csapatmunkájához!

Exit mobile version