Őszig meghosszabbítaná a kormány a rendkívüli vészhelyzetet

Illusztráció/ Forrás: MTI

Őszig tervezi meghosszabbítani a rendkívüli veszélyhelyzetet a kormány – derült ki a kedd este benyújtott törvényjavaslatból.

Május 23-án jár le a vírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat hatálya. A kormány a különleges jogrendet újfent meghosszabbítaná, egészen az őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napig.

A Kormány alapvető célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. Ezek eléréséhez gyors és hatékony döntéshozatalra van szükség.

olvasható a törvényjavaslatban.

A törvényjavaslat előterjesztésének oka mint kiderült az, hogy ugyan Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával büszkélkedhet, azonban az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés.

Közben pedig, mint ahogyan korábban már megírtuk a  Puskás Arénában sorra kerülő csoportmérkőzések és a nyolcaddöntő a tervek szerint telt ház előtt zajlanak majd, ebben az esetben az új vírusvariánsok, melyek hazánkban is jelen vannak nem jelentenek veszélyt.

Exit mobile version