Palkovics László szerint nem lesz tartható a távhő ára

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal több távhőszolgáltatótól bekérette az átlagfogyasztásra vonatkozó adataikat, vagyis egyre valószínűbbé válik, hogy a rezsicsökkentett árak az áram- és gázárhoz hasonlóan az átlagfogyasztás felett nem lesznek tarthatók. – írja az RTL. A csatornának nyilatkozva a technológiai és ipari miniszter arra a kérdésre, hogy marad-e a rezsicsökkentés a távhőszolgáltatásban, azt mondta: a csökkentett árak maradni fognak, de a kormány folyamatosan értékeli az energetikai helyzetet.

Palkovics László szerint a távhőproblémára „energetikai megoldás nem lesz”, de meg kellene várni szeptember 9-én az uniós energiaminiszterek ülését, amelyen várhatóan közös javaslatot fognak tenni a gázárra. – tette hozzá.

A technológiai és ipari miniszter a portál kérdésére, vagyis hogy mi lesz, ha lejárnak az önkormányzatok energiaszerződései, és addigra még nem tudják, honnan szerezzenek energiát, úgy reagált:

Ez továbbra is az önkormányzatok felelőssége. Ilyenkor a kormány segíteni fog, de meg kell tenniük mindent, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Ha az önkormányzat nem tudja ellátni az adott közszolgáltatást, akkor ott a kormány meg fog jelenni, legyen az távhő-, víz- vagy akár áramszolgáltatás.

Exit mobile version