Pótfelvételi- a határidő augusztus 8.

Fotó: Kiss Lóránt

Kizárólag egy intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni.

Bő egy hete van még a középiskolásoknak, hogy jelentkezzenek a szeptemberben induló felsőoktatási képzések kapcsán meghirdetett pótfelvételi eljárásra- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben.

Augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A pótfelvételin azok próbálhatnak bejutni az egyetemekre, akiket az általános eljárásban egyetlen képzésre sem vettek fel, vagy idén nem is jelentkeztek sehová.

Fontos, hogy az eljárás során kizárólag egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni – egyazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 8-án éjfélig hitelesíteni kell Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva.

A minisztérium kitért arra is, hogy a jelzett időpontig minden egyéb előírt dokumentumot is fel kell tölteni, ráadásul fokozott figyelmet kell fordítani a jelentkezésre, ugyanis a határidő munkaszüneti napra esik.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre.

Tudnivalók

A már meghirdetett képzések esetében a ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 22-én meghatározottnál, és nem maradhat el az alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontos jogszabályi minimumtól. A pótfelvételiben meghirdetett szakokról szóló tájékoztatás és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók IDE KATTINTVA olvashatók. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézményüktől kapják meg augusztus 31-ig.

Exit mobile version