Remek gyermekprogram a hétvégére: ilyen, amikor megelevenedik egy meséskönyv

Egy könyvesboltról valószínűleg mindenkinek ugyanaz jut az eszébe: lenyűgöző, nem mindennapi történetekről szóló, avagy kevésbé izgalmas kötetek. A debreceni Csapó utcai bevásárlóközpontban található Libri Könyváruház azonban sokkal többet kínál az olvasnivalóknál. A felnőtteknek szóló könyvbemutatók, dedikálások és előadások után a Libri most a gyermekeknek kedveskedik.

Ettől az évtől nem csak felnőtteknek, de gyermekeknek szóló programokkal is színesíti rendezvénykínálatát a debreceni Libri Könyváruház. A népszerű februári és márciusi mesedélutánok után április 2-án, vasárnap újra gyermekek kacajától lehet hangos a könyvesbolt.

Az első gyermekprogramot február 18-án rendezték, amikor egy indiai témájú meséskönyvet jelenítettek meg árnyjátékkal és autentikus zenével. A következő alkalom egy bábjátékos mesekönyv-feldolgozás volt, ahol a szülőket is bevonva egy hatalmas kreatív játékká vált a könyv megjelenítése, természetesen bábokkal együtt. Mindkét program után kreatív foglalkozásokon alkothattak a gyerekek: árnyjátékokat és drótfigurákat készíthettek.

Ennek a sorozatnak a harmadik részeként április 2-án, vasárnap 16 órától újra a gyermekeknek és szüleiknek kíván kedvezni a könyváruház. Az ingyenes mesedélutánon a Matyival és Sárival a világ körül című könyvet dolgozzák fel. A szervezők egy felfedezős, kalandozós, utazós játékra invitálnak minden látogatót, akik a világ különböző tájainak zenéivel is megismerkedhetnek. A felfedezős játék után – az előző alkalmakhoz hasonlóan – kreatív foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Zavadovicsné Futó Katalin, a debreceni Libri Könyváruház boltvezetője elmondta hírportálunknak, hogy a mesedélutánok az üzletben található gyermek-sarok kibővített változatai, amikor a látogatók nem csupán olvasgathatják a könyveket, hanem előttük jelennek meg a szereplők és történeteik. Hozzátette, a program egy kiváló lehetőség arra, hogy gyermekünkkel két órát, szórakozva, játszva tölthessünk el. Amikor a programok véget érnek, mindig megfogalmazódik a látogatókban, hogy mikor lehet legközelebb részt venni egy ilyen interaktív programon. Itt a remek alkalom: április 2-án, vasárnap 16 órától minden családot szeretettel várnak.

Hogy milyen remek hangulatban zajlottak az eddigi mesedélutánok, arról Zavadovics Ákos képei mindent elárulnak.

Fotók: Zavadovics Ákos

Exit mobile version