Szerszámnyéllel bántalmazta élettársát egy hajdúszoboszlói férfi

Photo by Wesley Tingey on Unsplash

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság 2024. június 25-én előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki ököllel és szerszámnyéllel is bántalmazta az élettársát.

Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett a büntetés tartamára vonatkozóan.

A vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádirattal egyezően elismerte, valamint a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíró elfogadott.

A járásbíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek, ezért őt az ügyészi mértékes indítvány szerint 2 év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott 2023. június 25-én, este, a hajdúszoboszlói otthonukban összeveszett az élettársával, mert féltékeny volt a nőre. A férfi dühében szidta és ököllel többször megütötte a sértettet, aki elmenekült a házból, de másnap visszatért. A vádlott azonban ismét bántalmazta, az arcán és a hátán ököllel többször megütötte, közben felvett egy szerszámnyelet, amivel a lábára mért ütést.

A férfi kitartóan bántalmazta az erőszaktól sokkos állapotban síró nőt, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az orvosszakértő megállapította, hogy a sértettet összesen 28 erőbehatás érte.

Dr. Tóth Katalin bíró az ítélet indokolása során súlyosbító körülményként értékelte a személy elleni erőszakos jellegű bűntettek elszaporodottságát, valamint azt, hogy a vádlott a sértettnek több súlyos sérülést okozott. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi teljeskörű, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. A sértett előzetesen levelet is írt a bíróságnak, hogy már kibékültek a párjával és ismét együtt élnek, valamint nagyon szereti a férfit. A levél alapján a bíróság úgy látta, hogy a sértett megbocsátott az élettársának.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Hajdúszoboszlói Járásbíróság

Exit mobile version