Tavaszváró télbúcsúztató az Arany János Gyermekotthonban

Ha nem is minden évszakot, de az őszt és a tavaszt mindig különleges eseménnyel ünneplik a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon lakói.

A Nadányi Zoltán Művelődési Központ gyönyörűen feldíszített színháztermében lezajlott télbúcsúztató, tavaszváró kulturális produkciók minden eddiginél jobbak, színvonalasabbak voltak. A lakásotthonok lakói és pedagógusai négy kategóriában villantották meg tehetségüket. Így volt szavalat, tánc, mese/jelenet és szólóének, melyek győztesei elkápráztatták a közönséget. A zsűri értékelése után aztán boldogan vették át a helyezetteknek járó értékes jutalmakat. A legtöbb és legszínvonalasabb produkcióval fellépő lakásotthonok 1-1 tortát kaptak. A Kikelet lakásotthon a Liliputi táncával, a Napsugár lakásotthon a Táncos lábúak, a nagyváradi testvérintézmény a Latintánc, míg a Speciális lakásotthon a Semmiből csoda c. produkciójával érdemelte ki a győztesnek járó tortát. A kategóriák helyezettjei értékes társasjátékokat vihettek haza. A határ túloldaláról érkezett fiúk breaktáncot előadó csoportja különdíjként futball labdát kapott. Búzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete – BÁGE – elnöke pedig egy-egy 3500 Ft értékű vásárlási utalványt ajándékozott Berki Brigittának, Radnóti Miklós: Nem tudhatom című versének elszavalásáért, illetve Rácsai Patrícia énekéért.
A tavasz kétségtelen jeleként pedig a lakásotthonok vezetői egy-egy cserepes virágot vehettek át Fodor István igazgatótól.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

 

Exit mobile version