Több tűzvész is pusztított Debrecen környékén

Pénteken a Fancsika tanyán égett le egy családi ház, szombaton és vasárnap is tűzesetekhez vonultak. Vasárnap juhok pusztultak el egy hodályban keletkezett tűz során.

Péntek hajnalban riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat a Fancsika tanyára, ahol egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelemben. A tűz átterjedt a lakóház több pontjára is, így a nappalira, a konyhára és az előszobára is. A lángokat három vízsugárral fékezték meg a tűzoltók. A házban hárman laktak egy felnőtt és két gyerek, ők nem sérültek, ideiglenesen a szomszédokhoz költöztek.

Gaz és szemét égett délben Körösnagyharsányban, a Kossuth utca végében. A lángokat a komádi önkormányzati tűzoltók oltották egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Hajdúhadházon, a Kossuth és a Kazinczy utca kereszteződésében két nagyméretű körbála gyulladt ki. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tüzet az ott lévők eloltották, így az egység kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkozott be.

Délután ezer négyzetméteren égett az avar foltokban Hajdúhadházon, az Irinyi József utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Nádudvar külterületén keletkezett tűz, kétszáz négyzetméteren. A püspökladányi és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Trágyacsomó izzott mintegy ötven négyzetméteren, szombaton a déli órákban Hajdúnánáson, a Tiszavasvári út mellett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Lehasadt egy húsz méter magas fa ága szombat délután Debrecenben, a Tímár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a gyalogosforgalmat is veszélyeztető faágat.

Három négyzetméteren égett az avar Hajdúszoboszló és Hajdúszovát között, szombat délután. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Hajdúhadházon a Pallagi utcában két négyzetméteren égett az avar. Itt a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Egy család ház sárpadlás födéme izzott két négyzetméteren szombat este Kismarján, a Bocskai utcában. A helyszínen a létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be és szüntették meg az izzást.

Debrecen-Halápon, a Bokorhegyi üdülőtelepen egy ötven négyzetméteres épület gyulladt ki vasárnap hajnalban. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Délben harminc mázsa tárgya égett Hajdúnánáson, a 3502-es számú út mellett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a közelben található kukoricát veszélyeztette.

Nádas, bokros területen keletkezett tűz Tiszavasváriban, a Benczúr Gyula utcában. A hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek kéziszerszámokkal, több vízsugárral és puttonyfecskendővel fojtották el a lángokat. 
 
Kommunális hulladék égett ötven négyzetméteren Hajdúnánáson, a 3508-as számú út mellett. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szerepen, a Dózsa telepen háromszáz négyzetméteren a száraz fű gyulladt ki. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Komádiban, a Türr István utcában százötven négyzetméteres területen a száraz avar, gaz lángolt. A komádi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

Egy családi háznál villanyóraszekrény gyulladt ki Hajdúböszörményben, a Bánság téren. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók két porral oltóval eloltották a tüzet. A hajdúnánási és a debreceni hivatásos tűzoltók az épületet és a tetőszerkezetet átvizsgálták, parázsló részeket nem találtak. 

Vasárnap délután Hajdúhadházon, a Kunkertben egy háromszáz négyzetméteres nád fedésű hodály égett teljes terjedelmében. A tűz átterjedt a hodály mellé épített két góréra és két nagy körbálára is. A lángok további épületeket is veszélyeztetett.  A lángokat a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók fékezték meg három vízsugárral. A hodályban tizenöt juh volt, amelyek a tűzben elpusztultak.

Egyeken, a Tisza utcában egy autó motortere gyulladt ki. A egyeki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a tüzet az ott lévők eloltották, így az egység egy vízsugárral az utómunkálatokat végezte el.

Fotós: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP, Hajdúböszörményi KÖ, Hajdúnánási HTP, Egyeki ÖTP

Exit mobile version