Üde, tavaszi fogások a terítékre

Photo by Anna Tis on Pexels.com

Friss, zsenge idényzöldségekkel tehetjük változatássá és izgalmassá az étkezéseket. A vitamindús alapanyagokból egyszerűen és könnyedén varázsolhatunk mi magunk is színvonalas, minőségi fogásokat. Ezek elkészítéséhez a debreceni Leroy Cafe ad gourmet receptötleteket.

Zsenge zöldborsókrémleves

Forrás: Fórum Debrecen

Hozzávalók:

Elkészítés: Vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáöntjük a fehérbort, majd ezzel forraljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, és addig főzzük, amíg a borsószemek megpuhulnak. Egy tálkába kiveszünk a megfőtt borsóból, félretesszük tálalásig. Majd az egészet turmixgépben selymessé turmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. Visszaöntjük a lábasba, beleöntjük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta. Aki jobban kedveli az édeskés ízvilágot, nyugodtan adhat hozzá egy kis cukrot is.
Tálalásnál a borsószemeket, hajtásokat a tányér közepére halmozzuk, majd erre merjük rá a levest.

Borskéregben sült csirkemellsteak medvehagymás hollandi mártással, baconbe tekert spárgával és újhagymás burgonyával

Forrás: Fórum Debrecen

Hozzávalók:

A recept elkészítésének lépései ITT érhető el.

Exit mobile version