Újjáéled a Bambi

A kádári nosztalgia marad, a cukortartalom és a szintetikus anyagok mennek. Az újragondolt változat már az egészséges életmód híveinek is bűntudat nélkül adhatja meg a felfrissülést; így építené újra az egykor legendás üdítőitalt egy horvátzsidányi palackozóüzem – írja a Forbes.hu

A Bambi védjegyének megszerzése Dorogi Évának közel két évébe került. Éva pénzügy szakon végzett, többek között kockázati tőkebefektetéssel foglalkozott portfólió menedzserként, később az Aeron divatmárka ügyvezetője volt két évig.

Dorogi Éva / Fotó: Sebestyén László / Forbes.hu

„Itthon soha nem ittam üdítőt, mert nagyon mainstreamek és cukrosak, de külföldön mindig csodáltam, hogy mennyire jó minőségűek, ötletesek, és sokszínű tartalmú italokat árulnak. Olyan terméket akartunk létrehozni, amivel ugyanúgy fel tudjuk rakni magunkat a térképre, mint ahogy a német Fritz-Kola, az angol Fentimans vagy a lengyel On Lemon (lánykori nevén, mielőtt még Yoko Ono kiperelte a névváltoztatást: John Lemon)”

A nosztalgikus hangulatot idéző márkát, most ötven év után, másfél milliárd forintból fogják újraéleszteni. A 40-es évek derekától egészen a 70-es évekig gyártott üdítőitalt most, az óránként tízezer palack kapacitású horvátzsidányi gyártósoron készítik majd. Biztosítanak minket arról, hogy a kor szellemének, elvárásainak megfelelően készítik majd, melyben a szintetikus anyagok és az eredeti receptúrában szereplő 12 százalékos cukortartalomnak nyoma sem lesz. Rebarbara, narancs, sevillai narancsvirág, gyömbér-boróka és citrusos citrom ízben kerül majd forgalomba, de elképzelhető, hogy további ízekben is megjelenik majd a kultikus üdítő a boltok polcain.

Rebarbara, narancs- sevillai narancsvirág, gyömbér-boróka, és citrusos citrom ízekkel indulnak / Fotó: Unger and Partners / Forbes.hu

A horvátzsidányi ásványvízpalackozóba a Dorogi család egykor pénzügyi befektetőként szállt be a Tenning Investment Zrt.-n keresztül, mely főként agrárjellegű tevékenységekkel foglalkozott. Négy évvel ezelőtt Éva irányításával a cég új arculatváltáson ment keresztül, amely ekkor kapta az Art Water Kft. nevet, így négy éve, 2016-ban indult el 1,5 milliárd forintos befektetéssel a Bambi projekt is.

Exit mobile version