Újra érkezik a debreceni állásbörze, helyszíne továbbra is a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont

Forrás: Debreceni Szakképzési Centrum / Facebook

Idén tavasszal ismét az állásbörze színteréül szolgál a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont – egészen pontosan április 26-án, pénteken. A Debreceni Szakképzési Centrum rendezvénye továbbra is a debreceni bevásárlóközpontban várja az érdeklődőket, ahol az Állásbörze és felnőttképzési expó keretén belül a munkaerőpiac számos ismert szereplője képviselteti magát.

Az április 26-án 9 órától kezdődő esemény 18 óráig várja látogatóit, ahol közel 30 helyi cég vonultatja fel magát és mutat be nyitott pozíciókat a gyártási, termelési és szolgáltatási szektorból. A rendezvényen továbbá jelen lesznek munkaerő-kölcsönző, valamint -közvetítő cégek is, illetve a Debreceni Szakképzési Centrum képzési szigetén segítséget nyújtanak azoknak a felnőtteknek, akik új területen próbálnák ki magukat, vagy váltanának eddigi munkakörükből.

Fotó: Kiss Lóránt

2024 április 26-án a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont -1. szintjén zajló eseményen reggel 9 órától jelen lesz többek között

a Debreceni Szakképzési Centrum:

„Szakképzésünket a gazdasági szereplők igényeit figyelembe véve fejlesztjük, képzési palettánk rendkívül színes. A középiskolások mellett számos rugalmas képzési lehetőséggel várjuk a felnőtteket is, hogy új készségeket szerezve lehetőségeik kiszélesedjenek, karrierjük új dimenziókat nyerjen. Felnőtteknek szóló képzéseink ingyenesek, gyakorlatorientáltak, rugalmas beosztásúak és akár egyetemi tanulmányok vagy munka mellett is elvégezhetők, a bekapcsolódásnak nincs felső korhatára. Ha szeretnél munkahelyet váltani, át- vagy továbbképezni magad, bővíteni tudásodat, megbecsülésre, magasabb jövedelemre vágysz, új lehetőséget keresel, tedd meg most az első lépést és válassz képzési kínálatunkból, hiszen a szakmatanulás a jövő!”

a MENTON Jobs:

„Partnereink száma jelenleg megközelíti a 300-at, és országos szinten folyamatosan bővülnek az együttműködéseink. Munkatársaink a legjobb felkészültséggel és tapasztalattal segítik partnereinkkel, megkönnyítve ezzel számukra a munkavállalók integrálását. A korrekt üzletvitel, a mindkét fél számára előnyös megállapodás, a bizalom és kölcsönösség a jó és hosszútávú együttműködés alapja.”

Milyen területen kínálnak állást? 

a Katasztrófavédelem:

„Bajba kerülni, azt érezni, hogy a világ összeesküdött ellenünk, félelmetes és kiszolgáltatott érzés. Ilyenkor a csodában bízunk, és azt reméljük lesz egy ember, akik segít és megment. Nem egy lesz, egy egész csapat! Ennek a csapatnak te is a részese lehetsz, ha jelentkezel tűzoltónak. Te is lehetsz az az ember, akire élete hőseként tekint majd valaki. Bátor és elhivatott vagy? Akkor nálunk a helyed! JELENTKEZZ TŰZOLTÓNAK, ha elmúltál 18 éves, rendelkezel középfokú végzettséggel, büntetlen előéletű, magyar állampolgár vagy! A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság várja azokat, akik megfelelnek az egészségi, pszichikai, és fizikai alkalmasságnak és kifogástalan életvitelt élnek. Előnyt jelent a „C” típusú gépjárművezetői engedély. A feltételeknek megfelelő jelentkezővel tanulmányi szerződést kötünk a 2024 szeptemberében kezdődő 5,5 hónapos, bentlakásos tűzoltóképző tanfolyam elvégzésére. A tanfolyamot sikeresen elvégzők a vármegyében működő tűzoltóparancsnokságokhoz, katasztrófavédelmi őrsökhöz kerülnek kinevezésre, ahol gépjárművezetői és beosztott tűzoltói (tűzoltással, műszaki mentéssel kapcsolatos) feladatokat fognak ellátni. A beosztással járó illetmény és egyéb juttatások megállapítása a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló 2015. évi XLII. törvény és végrehajtási rendeletei alapján történik. Amit még kínálunk: CAFETÉRIA, LAKHATÁSI, SZOCIÁLIS ÉS UTAZÁSI TÁMOGATÁS.”

Az önéletrajzokat, kérdéseket a hajdu.human@katved.gov.hu email címre várják.

az Sz. Variáns:

„Debreceni székhelyű, papíralapú csomagolást gyártó cég vagyunk, telephelyünk a keleti ipari területen, a Vikár Béla utcában található. 4 ezer négyzetméteren 75 munkavállalóval működünk. Lenyűgöznek minket a csomagolások. Valószínűleg azért, mert sokkal összetettebbek, mint a hagyományos nyomdai kivitelezés. Talán pont ezért is szeretjük annyira. Mi nem csupán dobozt gyártunk, sokkal inkább izgalmas, alkotó tevékenységként tekintünk a csomagolásokra. Fontos számunkra, hogy ne csak a saját pályánk szerint haladjunk, hanem lássunk új dimenziókat, előre mutató megoldásokat is. Ezért minden évben igyekszünk szakmai kiállításokra eljutni. Düsseldorftól Párizsig bejártuk a szakmai eseményeket, több ízben mint kiállítók is képviseltettük magunkat. Nem ijedünk meg a különleges, elsőre akár lehetetlennek tűnő feladatoktól sem. A folyamatos tanulásban hiszünk, számunkra minden csomagolás egy új kihívást jelent. A nem hétköznapi formatervezések nem hétköznapi anyagok használatát, különböző anyagok találkozását hozza.”

a HSA:

„2000-ben kezdtük meg működésünket Debrecenben, munkaerő-kölcsönző és -közvetítő vállalkozásként. Több mint 20 éve vagyunk jelen a HR-szektorban, az évek során közel 150 000 munkavállaló helyezkedett el általunk, betanított munkástól egészen CEO-ig. Mára mi vagyunk Kelet-Magyarország szakértői fizikai- és szellemi munkaerő-kölcsönzésben, magasan kvalifikált munkaerő toborzásában, vezetőkiválasztásban és relokációban.

Munkaerő-kölcsönzés
Tudjuk, mi az a három szó, amiről minden cégvezető álmodozik a munkaerő-toborzás kapcsán: gyorsaság, rugalmasság, hatékonyság. Mi épp így oldjuk meg a partnereinknél felmerülő munkaerőhiányt.

Munkaerő-közvetítés & vezetőkiválasztás
Folyamatosan érkeznek a szolgáltató parkok és a termelői egységek, amik felszívják a mérnöki, informatikai, HR és logisztikai területen dolgozó, idegen nyelveket beszélő munkaerő nagy részét, legyen szó junior vagy felsővezetői pozícióról. Tipikusan az ilyen, nehezen felkutatható szakemberek toborzására specializálódott munkaerő-közvetítési üzletágunk.

Relokáció
Kidolgoztunk egy relokációs rendszert, melynek segítségével megkönnyítjük a külföldi munkavállalók letelepedését, eltűnnek a nyelvi akadályok és a kulturális különbségek, A-tól Z-ig menedzseljük a Magyarországra költözés folyamatát.”

az RR Donnelley:

Az RR Donnelley a világ vezető nyomdaipari és kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalata.

„Az iparágban 160 éve vagyunk jelen 176 helyszínen, 28 országban közel 32 ezer munkavállalóval. Magyarországon 21 éve működünk. Debrecenben ofszet, digitális és flexo nyomtatással, továbbá dobozgyártással foglalkozó, évről évre fejlődő telephellyel rendelkezünk, míg győri irodánk szakértői támogatást nyújt. Termelőegységünkben klimatizált munkakörnyezet biztosított. Elsődleges fontosságú számunkra a MUNKABIZTONSÁG, valamint dolgozóink jóléte, melyet CSALÁDBARÁT PROGRAMOK és MUNKAVÁLLALÓI KEDVEZMÉNYEK támogatnak. Jelentkezőket várunk nyomdai, kötészeti, csomagolástechnikai szakértő; gépmester és gépkezelő munkakörökbe, továbbá szakmai előképzettséget nem igénylő betanított munkára, csomagolásra. 
Angol nyelvtudással keresünk kollégákat IT, folyamatmérnök, illetve beszerzés területekre.”
További információk: rrdonnelley.hu

a thyssenkrupp:

„A német thyssenkrupp autóipari szegmense szokatlan módon érkezett Magyarországra, hiszen magyar mérnökök ötlete vonzotta ide a vállalatot több mint húsz éve. Debrecenben 2017-ben kezdte meg a vállalat a világ élvonalába tartozó stabilizátorok és rugók gyártását a legjelentősebb autógyárak számára. Itt gyártjuk világ szinten a VW ID2-be  a stabilizátorokat, de a vevőink között szerepel az AUDI, BMW, FISKER, Land Rover, Jaguár is. A gyárban nem csak a termékek, de maga a robotizált termelés, a technológia és a munkakörnyezet is 21. századi. A thyssenkrupp Budapesten és Veszprémben, Szegeden fejlesztőközpontot, Győrben futómű-összeszerelő üzemet működtet, Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket készít. Debrecenben már több mint 400 fő dolgozik, országosan több mint 3000 munkatárssal fejlesztjük együtt a jövő autóit.”

a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság:

„A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság várja 18 és 55 év közötti nők és férfiak jelentkezését. A jelentkezés feltétele az érettségi vizsga megléte. Alkalmassági vizsgára kerül sor, ahol pszichológiai, egészségügyi és fizikai megmérettetés történik. A képzés 10 hónapig tart. 2024. május 21-től Debrecenben indítunk képzést, közbiztonsági rendőrjárőr szakon. Amennyiben szeretne Debrecenben rendőr lenni, aktívan részt venni Debrecen biztonságának szolgálatában, részese lenni a rendőrség nagy családjának, várjuk szeretettel!”

a Hofmann Personal:

„A Hofmann Personal 35 éve Németország egyik vezető személyzeti szolgáltatója Magyarországon is képviselteti magát. Európában számos országban így Németországban, Olaszországban, Ausztriában, Svájcban, Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és még a tengeren túl az Egyesült Államokban is megtalálható, összesen 148 helyszínen. Mottónk: „Szeretjük összekötni az embereket a munkával”. Vállalatunk a személyzeti szolgáltatások teljes skáláját kínálja: a Hofmann csoport összesen mintegy 16 000 embert foglalkoztat. Számos díj tanúskodik a vállalat több évtizedes minőségéről, mint munkáltató és személyzeti szolgáltató.Megbízható stratégiai partnerként állunk a cégek rendelkezésére a megüresedett vagy új pozíciók gyors és hatékony betöltésében.Találja meg a Hofmann Personal segítségével azokat a tehetségeket, akik tökéletesen megfelelnek a vállalati kultúrájának és az Ön igényeinek. Munkavállalóként is forduljon hozzánk bizalommal, legyen szó új munkahely keresésről, munkahely váltásról, érdeklődésről a munkaerőpiacon betölthető lehetőségeiről.”

a Vitesco:

„A Vitesco Technologies a tiszta mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója. Debrecenben 2021 márciusában kezdte meg működését a vállalat, amely 7 ezer négyzetméteren gyárt csúcstechnológiás elektronikát és sebességváltó érzékelőket az összes hajtásrendszerhez. Ezekkel az alkatrészekkel a Vitesco Technologies tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást.”

a Joker-Diák Iskolaszövetkezet:

„A debreceni Joker-Diák Iskolaszövetkezet 1995 óta foglalkozik munkaerő-szervezéssel és -közvetítéssel. 2007-ben a szervezet újjáalakult és két egységként működött tovább: a Joker-Diák Munkaerőszervező Iskolaszövetkezet diákokkal foglalkozik, akiknek aktív tanulói jogviszonyuk van; a Joker-Karrier Munkaerőkölcsönző és Közvetítő Iskolaszövetkezet pedig felnőttekkel, akik már befejezték tanulmányaikat. Harmadik egységként 2017-ben megalakult a Joker-Nyugdíjas Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, amely lehetőséget kínál a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatására.”

a Prohuman Zrt.:

„A Prohuman Zrt. Magyarország piacvezető komplex HR-szolgáltatójaként azért dolgozik, hogy a mindenkori munkaerőpiaci kihívásokat szem előtt tartva, gyorsan és megbízhatóan szolgálja ki ügyfeleit. A Prohuman 20 éves fennállása alatt jelentős  cégcsoporttá nőtte ki magát , magyar és külföldi tagjai együttes erővel, határokon átnyúló hálózattal és hatékony toborzási eszközeivel gyors, személyre szabott, komplex HR-megoldásokat nyújtanak partnereiknek.”

a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum:

„A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Hajdú-Bihar vármegye 9 településén 11 intézmény irányítását végzi 2015. július 1-től. Iskoláinkban a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel rendelkező oktatók végzik az oktató munkát. Jól képzett szakembereink és duális partnereink munkája eredményeként tesznek tanulóink sikeres szakmai vizsgát. Technikumokban, szakképző iskolákban okleveles technikusi, technikusi és szakképző iskolai végzettséget szerezhetnek a tanulók. Jelentősebb ágazataink többek között a gépészet, elektronika és elektrotechnika, turizmus és vendéglátás, oktatás, egészségügy, szociális, kereskedelem, valamint az építőipar.”

a Schaeffler:

„A Schaeffler-csoporthoz tartozó Schaeffler Debrecen Kft. 1999-ben az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek telephelyén alig 40 fővel kezdte meg működését. A gyár 2007-ben új gyártóterületre költözött, a Határ úti ipari parkba, ahol egy vadonatúj gyárcsarnokot és irodaépület vehettek birtokba. 2019-ben átadták az Schaeffler Debrecen Kft. debreceni üzemének újabb gyártócsarnoka.”

a SEMCORP:

„A SEMCORP Hungary, a SEMCORP Advanced Materials Group első tengerentúli üzeme, amely a lítium-ion akkumulátor-elválasztó fóliára szakosodott globális méretű ipari vállalatként van jelen a piacon. A világ legnagyobb akkumulátor-elválasztó fólia gyártójaként világszerte beszállítója a vezető lítium-ion akkumulátor- és elektromos járműgyártóknak. A Semcorp által előállított legmodernebb elválasztó technológiánk növelik az akkumulátor teljesítményét és biztonságát.”

a HAJDU:

„A 72 éves, közel 30 milliárd forint árbevételű HAJDU Cégcsoport a mai napig a keleti régió egyik legmeghatározóbb gazdasági egysége, mintegy 600 főnek biztosít stabil munkahelyet. A cégcsoport három önálló, különböző tevékenységi körrel rendelkező társaságból áll. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. az épületgépészet fontos szereplője, a forróvíztárolók mellett fő profiljába tartozik az innovatív, jó minőségű környezetbarát hőtechnikai termékek gyártása és értékesítése. Több, mint 300 saját gyártású terméke van és évente körülbelül 220.000 készüléket állít elő. A Társaság 30 országba exportálja a termékeit.”

Fotó: Reszegi László
Exit mobile version