Vígjátékokkal, musicalekkel és operettel is készül az új évadra a Csokonai Színház

debrecen.hu

5 bemutató, 14 műsoron maradó előadás, négy vendégjáték és két fesztivál színesíti a kínálatot. Mátyássy Szabolcs színigazgató kiemelte, hogy folyamatosan figyelik a nézői igényeket, és ez alapján például most is ehhez alakították az új éved tervét.

A 15 új bemutatóból nyolc lesz „könnyedebb” műfajú, operett, musical, komédia, bohózat, de a prózai művek, az operák és a tánctagozat bemutatói mellett két fesztivál megrendezésére is készülnek. Természetesen ebben az évben is megrendezik a Szabó Magda emlékéhez kötődő Magdafesztet, új kezdeményezésként pedig elindítják a K-Európa Biennále elnevezésű nemzetközi fesztivált.

A Csokonai Fórum Latinovits termében láthatja majd a közönség a július 24-én a Gyulai Várszínházban debütáló Erkel és a felkelés című előadást, valamint Georg Büchner Woyzeck című darabját, valamint Molnár Ferenc Liliom című színdarabját – ismertette Szabó K. István. A Fórum Kóti Árpád termében mutatják be egyebek mellett Samuel Beckett Godotra várva című darabját, a Holokauszt 80 emlékév alkalmából pedig Gilles Ségal A bábjátékos című előadását. Vendégelődásokkal mutatkoznak be az új évadban Debrecenben a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, és a Szatmárnémeti Északi Színház társulatai.

Exit mobile version