Watchmaster katasztrófa – 14.5 millió dollár értékben raboltak el karórákat Berlinben

Profi rablókból álló csoport tört be egy high-tech széfbe Berlinben, melynek ajtaja 180cm vastag. A tolvajok több ezer darabra tették rá enyves kezüket, ezzel nagyságrendileg 14.500.000 dolláros kárt okozva a Watchmaster-nek.

Mi az a Watchmaster?

A Watchmaster egy berlini központú cég, mely Európában az egyik, ha nem a legnagyobb játékos a luxusórák ligájában. Fő profiljuk az ellenőrzött használt luxusórák adás-vétele. Weboldaluk információi alapján eddig több, mint 28.000 ügyfelet szolgáltak ki. A platformjukon megjelenő órákkal jellemzően 15-20% közötti jutalékkal dolgoznak. Berlin mellett Londonban, valamint Párizsban is rendelkeznek butikkal.

Watchmaster

Az anyagi kár jelentős

Az óratolvajok az elmúlt évek egyik legnagyobb rablását vitték véghez Németországban, pár héttel ezelőtt. Betörtek a Vallog GmbH nevű cég egyik széfjébe a Fasanenstrasse-én, Berlinben.

A Watchmaster már évek óta használta ezt a létesítmény a saját, valamint ügyfeleik luxus óráinak tárolására. A betörés idején nagyságrendileg 2200 karóra volt a széfben, amiből szerény becslések szerint is legalább 1000 darabot tudtak meglovasítani. Volt közöttük Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet, valamint Breitling is, a teljesség igénye nélkül.

A Watchmaster CEO-ja, Tim-Hendrick Meyer elmondása alapján a széf nagyon komoly biztonsági berendezésekkel volt védve. Az ajtaja megközelítőleg 180cm vastag, kinyitásához több kód is szükséges, továbbá ködöt kibocsájtó riasztórendszere is van.

A Vallog hivatalos oldala elmondása szerint több, mint 1200 széfet bérelnek, ami korábban egy privát bankhoz tartozott. Ezek közül bárki bérelhet, és elhelyezheti benne személyes tárgyait. A Watchmaster szerint meglepő módon nem az óráik voltak az elsődleges célpontok, hanem a kisebb, privát egységek.

Mint kiderült, az 1000 ellopott óra közül legalább 900 nem is a Watchmaster közvetlen tulajdona volt. Ezek javarészt az ügyfelek értékesítésre átadott órák voltak. A tulajdonosokat természetesen értesítették az esetről. Ők kártérítést követelnek a Watchmaster részéről, azonban a vállalat egyelőre még nem adott ki nyilatkozatot.

Ugyan az ügyfelek biztosítva vannak a cég által, de az egyáltalán nem garantált, hogy a teljes káruk megtérítésre kerül. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

A cikk írója: Zsigmond Viktor

Forrás: 5BAR


Vissza a kezdőoldalra

Exit mobile version