A KórházSuli nem csak a tanításról szól

Fotó: KórházSuli facebook oldala

Az elmúlt tanévben csaknem 1000 gyerek tanulását támogatták.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Debrecenben is működő KórházSulinak gyűjtöttek #AdakozóKedd alkalmából egyetemisták. A gyűjtés nem állt meg, az alapítvány továbbra is várja a támogatókat akciójához, melyben

95 tanulópárjukat szeretnék meglepni egy-egy játékos élménnyel karácsony alkalmából.

KórházSuli Alapítvány munkájában évente több száz önkéntes középiskolás és egyetemista vesz részt. Nem csupán a tananyag átadásában, de támogatást is nyújtanak, a betegség miatt iskolából kimaradó társaiknak.

Hogyan tudok csatlakozni?

Az akcióhoz IDE KATTINTVA lehet csatlakozni még 17 napig.

A napokban a Klubrádió Ötös című műsorának vendége volt Tóthné Almássy Mónika a KórházSuli Alapítvány társalapítója és igazgatója, valamint  Király Krisztina önkéntes, akik bemutatták az alapítvány tevékenységét és azt, hogy

miért is jelent a KórházSuli hidat kórház és iskolapad között.

Tóthné Almássy Mónika az interjúban kifejtette, hogy korábbi kórházi munkája során látta

azt a hiányosságot, hogy van egy űr az iskolába való visszamenetel és a kórházi ágy között Gyakran hónapokig, évekig tart a magányos otthonlét a beteg gyerekek számára, amikor kiesnek a rendszerből. Elveszítik a társas kompetenciájukat. Kerestük a megoldást és így született meg a KórházSuli.

Az igazgató hozzátette, hogy az alapítás óta már évente 250-300 önkéntessel dolgoznak szerte az országban.

Király Krisztina önkéntes a beszélgetésben elmondta, a tanítás szeretete miatt is fordult a KórházSuli felé, azonban ez az önkéntes tevékenység sokkal több ennél.

Nagyon sokszor ez nem csak a tanításról szól, hanem arról, hogy az önbizalmat és a célt visszaadjuk a gyerekeknek. A pandémia során mindenki megtapasztalta, milyen a bezártság, ez pedig sokszor a beteg gyerekeknek a mindennapi élete. Az, hogy kortársakkal beszélgethetnek nagyon sokat jelent nekik.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatják meg.

Kapcsolódó cikkünk:

Exit mobile version