A Nirvana 30 éve megjelent utolsó lemezéről emlékeznek meg Hajdúszoboszlón

Forrás: https://www.facebook.com/evermindnirvanatribute

1993. szeptember 13-án jelent meg Európában a Nirvana utolsó, In Utero című nagylemeze. Akkor még persze senki nem sejtette, hogy a frontember Kurt Cobain alig több, mint félév múlva már nem lesz közöttünk. Bár a lemez nem érte el az előző, Nevermind című albumuk kereskedelmi sikereit, mégis a legkiforrottabb, legkomplexebb és sokak szerint messzemenően legjobb anyagukat hozták össze Steve Albini producerrel 1993 elején.

A kerek évfordulóra a Cobain egykori zenésztársai a kiadójukkal különleges újrakiadásokkal készülnek, amelyek 2013. október 27-én jelennek meg és tartalmazni fogják a nagylemez új, remaszterizált változatát Bob Weston jóvoltából, valamint a lemezbemutató turné során rögzített két, teljes hosszúságú koncertalbumot is (Los Angeles, 1993 és Seattle, 1994). Mindkét koncertanyagot az a Jack Endino javította fel, aki a zenekar első, „BLEACH” című lemezének volt a producere még a ’80-as évek végén.

De nem csak Amerikában készülnek ám a lemez megjelenésének kerek évfordulójára: a debreceni Evermind – Nirvana Tribute zenekar is így tesz: egy különleges koncert keretein belül a teljes In Utero albumot bemutatják élőben az érdeklődőknek. A helyszín a hajdúszoboszlói Rock Café lesz.

A tematikus koncertek a tribute zenekarnál egyfajta szokássá válik, ugyanis a Nevermind lemez 31. születésnapját is koncerttel ünnepelték, de a zenekar legendás Reading fesztiválos fellépésének 30. évfordulóját is megidézték tavaly, de több olyan november is volt már, amikor a Nirvana klasszikus akusztikus (Unplugged) előadását idézték meg.

A fellépés előtt Reszegi László tart majd előadást a lemez születésének körülményeiről a helyszínen.

Részletek a zenekar egy tavalyi koncertjéből:

A koncert Facebook eseménye ITT érhető el, jegyeket pedig ITT lehet váltani a különleges alkalomra.

Kapcsolódó írásunk:

Exit mobile version