Debreceni, egyetemi kosárlabda: szép kilátások +fotók, videó

Két új játékossal, köztük egy profi kosárlabdázóval és nagy reményekkel vág neki a 2015/16-os szezonnak a Debreceni Egyetem Atlétikai Club NB I B-s férfi felnőtt kosárlabdacsapata. Az előző évadban a másodosztály döntőjéig menetelt az együttes, a mostani szezonban pedig az első osztályú tagság kiharcolása a legfontosabb cél. Ennek elérését segítheti az az új támogató, akivel október 2-án, pénteken írt alá szponzori szerződést a DEAC. Minderről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be, videó jobbra fent.

Futsal, tenisz és kosárlabda. Csak néhány a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjában űzhető 16 sportág közül. A kosárlabda-szakosztály különösen régi hagyományokkal rendelkezik, hiszen 1943-ben alakult meg. Csapatai néhány évig megyei szinten, később pedig már NB II-ben is versenyeztek. A klubnak jelenleg 9 kosárlabdacsapata van, melyek közül a NB I B-s férfi felnőtt gárdának komoly esélyei vannak, hogy az idei szezonban kivívja az első osztályú tagságot. Ezt segítheti az együttest évek óta támogató Campus Fesztivál mellett egy új szponzor, a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő.

A gyógyfürdő az edzőtáborok rendezésén, a rehabilitáción és a szabadidő eltöltésén túl ösztöndíjjal is tudja segíteni és motiválni a kosárlabdacsapatot. A csapat sikereihez nem csak az új szponzor, de egy új, profi játékos is hozzájárulhat Filip Patkovic személyében, aki a spanyol 1. és 2. osztályban játszott és már Kínában is megmutatta magát. A kosárlabdacsapat heti 10 edzéssel és egy edzőmérkőzéssel már lázasan készül a szezonra.

A DEAC NB I B-s férfi felnőtt gárdája október 4-én, vasárnap 16 órakor játssza első bajnoki mérkőzését hazai pályán a Műegyetemi Atlétikai és Football Club ellen az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Hajrá!

Fotók és videó: Miskolczi János

Exit mobile version