Díjazták Debrecen belvárosának rekonstrukcióját

Fotó: Kiss Lóránt

A zsűri a pályázatokat nemzetközi bírálati szempontok alapján értékelte.

Rangos elismerést kapott Debrecen önkormányzata a belváros innovatív rekonsturkciójáért- olvasható a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleményében, melyet az Országos Sajtószolgálat tett közzé ma. Mint írják,

a Hungarogreen 2022 Kertészeti Szakkiállításon augusztus 30-án került sor az Európa Zöld Városa Díj ünnepélyes díjátadójára. A verseny a „Több zöld várost Európának” elnevezésű kampány keretében 2021-ban kezdődött. A háromtagú szakmai zsűri a pályázatokat nemzetközi bírálati szempontok alapján értékelte.


Az első díjat a főváros XIII. kerületi Önkormányzata nyerte el, a tavaly átadott Vizafogó park létrehozásáért, a dobogó második fokára azonban a hajdúsági megyeszékhely „állhatott” fel.

a második helyet Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója hozta el az önkormányzatnak, amit saját forrásból is finanszírozott.

Harmadik helyen végzett Nyíregyháza-Sóstó gyógyfürdő területén az elmúlt 5 évben végzett a zöldfelületi rekonstrukció, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata fizetett.

A zsűri azokat a projekteket díjazta, melyek A díj a sikeres, lenyűgöző zöld infrastruktúrát valósítottak meg. Az Európa Zöld Városa Díj nem csupán jutalmaz, de ösztönöz is minden sikeres, ambiciózus, inspiráló és innovatív zöld infrastruktúra beruházást.

Exit mobile version