Érkezik az alkalmazás, amely kiszűri a bőrbetegségeket

Photo by cottonbro on Pexels.com

Jelentős egészségügyi innovációt jelentetett be a Google – egy újonnan fejlesztett eszköz feltöltött képek alapján, mesterséges intelligenciát alkalmazva diagnosztizálja a bőr, a haj és a köröm elváltozásait.

Ugyan nem ez az első mesterséges intelligenciát alkalmazó eszköz, melyet az egészségügy használ, mégis jelentős innovációnak számít a Google azon fejlesztése, amely feltöltött képek alapján analizál – írja a BBC.

Még az idén elindítanák: a „dermatology assist tool” 288 betegséget képes felismerni, ám nem az orvosi diagnózist hivatott helyettesíteni. Az elsősorban nem az egészségügyi dolgozóknak, hanem a köznapi felhasználóknak szánt eszközt három éven át fejlesztették. A probléma meghatározásához a usernek néhány kérdésre is választ kell majd adnia. Mint írják, a bőrgyógyászati eszköz egy már meglévő Google-fejlesztésű, tumorok és a tuberkulózis tüneteit felismerni képes eszközön alapszik, azonban ezen alkalmazásokat egyelőre még nem engedélyezték az orvosi vizsgálatok alternatívájaként. 

Exit mobile version