Hajdú-Bihar: Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Vámospércsen és Nyíradonyban is komoly változás jöhet

Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Hajdú-Biharban is sokan szavaztak a változásra. Cikkünkben most azokat a településeket vettük górcső alá, ahol komoly változásokat hozhatnak a 2024-es önkormányzati választások. eredményei.

Hajdúböszörmény

100 százalékos feldolgozottságnál az eddigi polgármester, Kiss Attila (Fidesz-KDNP) elveszítette a polgármesteri titulusát a leadott szavazatok 43,97 százalékával (5668 szavazat). A Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület jelöltje, Göröghné Bocskai Éva lesz az új polgármester, aki a szavazatok 48,87 százalékát szerezte meg (6300 szavazat). A független Kiss Sándor 7,16 százalékot szerzett (923 szavazat).

Balmazújváros

Úgy látszik, az újvárosiak is besokalltak és kezükbe vették az irányítást. Így remélhetőleg a gyakran heves vitákba torkolló testületi üléseknek, a város érdekeit legkevésbé sem szolgáló, már-már tragikomédiába illő csatározásoknak is vége szakadhat. A jelenleg regnáló polgármester, Hegedüs Péter (Közösen Balmazújvárosért Egyesület) a szavazatok 44,95 százalékát (3448 szavazat) szerezte meg, míg a vele szemben induló Dr. Varga Marina (FIDESZ-KDNP) a szavazatok 50,22 százalékát (3852 szavazat) tudhatja magáénak. Harmadik helyen Ferenczi Mária a Daru Park Egyesület tagja végzett, ő a szavazatok 4,82 százalékát (370 szavazat) szerezte meg. Az azonban tény, hogy a következő öt esztendőben ismét fideszes polgármester vezeti Balmazújvárost.

Hajdúnánás

Szintén változást hozott a választás Hajdúnánáson, ahol mindösszesen ketten indultak polgármesteri székért. A vasárnap esti adatok alapján szoros küzdelem alakult ki az indulók között, végül Bódi Judit (Összefogás Hajdúnánásért) 52,29 százalékkal (3944 szavazat) utasította maga mögé a FIDESZ-KDNP jelöltjét, Nagyné Legény Ildikót, aki a szavaztok 47,71 százalékát (3599 szavazat) kapta.

Nyíradony

A nyírségi város lakói is a változásra szavaztak. A Fidesz Terdik Jánosban látta jövőt (Tasó Béla jelenlegi polgármester nem indult az idei választáson- szerk.), aki mint utólag kiderült nem járt sikerrel. Terdik a szavazatok 37, 22%-át (1217 szavazat) szerezte meg a független jelöltként induló Szilágyi Zoltán Tiborral szemben, aki 50,61%-kal százalék (1652 szavazat) végül maga mögé utasította. A harmadik helyen 395 szavazattal Horváth Vilmos végzett.

Vámospércs

Talán a legnagyobb meglepetést a vámospércsi választópolgárok okozták, akik a négy ciklust kitöltő Ménes Andrea helyett új vezetőt választottak. Míg a jelenlegi polgármestert 1269-en támogatták szavazatukkal, addig ellenfelét Kosztin Mihályt, a Közösen Vámospércsért Egyesület jelöltjét 1344-en tartották alkalmasabbnak polgármesternek.

 

Exit mobile version