Három év jubilálói találkoztak

Fotó: B. Kiss Andrea

Csökmő – Két év kényszerű kimaradás után végre újra konfirmációi ünnepélyre hívták a jubilálókat a csökmői református gyülekezet tagjai május 29-én.

A templomba szép számmal sorakoztak is a helyi és elszármazott hívek. Idén sajnos nem volt konfirmáló gyermek, ám Szabó Gyula lelkész és a presbiterek nagy örömmel köszöntötték a 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben jubilálókat. Hála Istennek sokan eljöttek azok közül, akik az elmúlt két évben vagy az idén ünnepelték konfirmációjuk 10-25-50 és 60. évfordulóját. S bár szomorú tény,hogy nem volt új konfirmáló, öröm volt azonban, hogy két év kényszerszünet után újra meg lehetett szervezni ezt a jeles eseményt.

Szabó Gyula igehirdetése után Horgász Istvánné gondnokasszony és Szigeti Jánosné presbiterasszony közösen adták át az emléklapot az ünnepelteknek, valamint a templomról készült kis kiadványt is, amit ebből az alkalomból adott ki a presbitérium.

Kivetítőn a 2010-es, 2011-es és 2012-es konfirmációk fotóiból láthattak összeállítást a jelenlévők, majd a Csökmői Népdalkör kedveskedett egy kis dalcsokorral. Az ünnepséget a felújított imaházban egy szeretetvendégség zárta, ahol a rég nem látott ismerősök kellemesen elbeszélgethettek egymással. 

B. Kiss Andrea

Exit mobile version