Házi fagyi: fagylaltgép nélkül is lehet krémes

Photo by Alisha Mishra on Pexels.com

Amikor 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet nincs is jobb egy finom fagyinál, ami azonnal lehűt és felfrissít.  Éppen ezért a nyár egyik legkedveltebb desszertje ez a hűsító édesség. Nagy népszerűségnek örvendenek a kézműves fagylaltozók, különleges ízviláguk és minőségi alapanyagaik miatt.

ice cream on bowl beside spoon
Photo by Alisha Mishra on Pexels.com

Ezt a nyári desszertet azonban mi magunk is elkészíthetjük otthon a családnak vagy a barátoknak vagy ha túlságosan jól sikerült, akkor csak magunknak.

Nincs szükségünk hozzá semmilyen speciális hozzávalóra, de gépre sem. Elegendő egy jó recept, a fantáziánk és egy botmixer vagy turmixgép.

Íme a recept:

A tejszínt felverjük egy magasabb falú tálban, hozzá keverjük a görög joghurtot, a cukrot vagy mézet és elkeverjük. Jöhet a vaníliarúd kikapart magja, az összetört gyümölcs, esetleg feldobhatjuk még lekvárral vagy csokidarabokkal is. Alaposan elkeverjük, majd 1 órára fagyasztóba rakjuk, ezt 1-2 óránként ismételjük, amíg selymes fagyiállagot kapunk. Minél többször összetöröd a jégkristályokat, annál krémesebb lesz a fagyi.

Exit mobile version